Ce i-a cerut Hanu în 5 minute ministrului Gerea

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a avut joi o întrevedere cu ministrul energiei, Andrei Gerea, care nu a durat mai mult de 5 minute. Edilul i-a cerut oficialului să ajute la desfacerea cărbunelui din zona Motru, să contribuie la deblocarea ecologizării fostelor mine din zonă, să sprijine Uzina de Termoficare (UATAA) în vederea retehnologizării şi alte aspecte de interes pentru cetăţenii din zonă. Ministrul i-a cerut să-i transmită în scris toate doleanţele.

Primarul Dorin Hanu a mers ieri la sediul EMC Motru pentru a discuta cu ministrul Gerea, venit în Gorj la solicitarea mai multor sindicate din CE Oltenia. La discuţia dintre cei doi a luat parte şi managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Hanu spune că îşi dorea să aibă o întrevedere cu ministrul şi că această întâlnire a fost posibilă la intervenţia şefului complexului. "I-am comunicat probleme legate de zona Motru. Am solicitat să stabilizeze pe termen mediu şi lung livrările de cărbune din zona Motru, pentru că produc un mare disconfort în rândul salariaţilor şi cetăţenilor din zona Motru. I-am spus că aş vrea să văd şi angajări, nu numai disponibilizări în zona Motrului. N-a spus nimic, doar că şi el şi-ar dori. Mi-a promis că va debloca proiectul cu brichetarea de la Lupoaia. Nu ştiu de ce este blocat, nici nu am avut timp să vorbim prea mult, decât 5 minute. A avut întâi o discuţie cu sindicatele, cu şefii carierelor. Legat de problema cu desfacerea cărbunelui a spus că pentru asta a venit şi că se caută soluţii, să se exporte în continuare cărbunele din zona Motru, să se încheie contracte avantajoase pentru complex", a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Primarul spune că ministrul Gerea i-a cerut să-i transmită în scris toate aceste revendicări. "I-am spus că cei de la UATAA vor să fie sprijiniţi pentru retehnologizare, să nu fie băgaţi în insolvenţă, adică lucruri de interes local care pe mine mă afectează şi sunt de competenţa dumnealui. A spus că analizează. Mi-a spus să fac o solicitare scrisă cu toate problemele, pe care să i-o transmit prin domnul Ciurel. Am solicitat şi deblocarea proiectelor de ecologizare din zonă, fiindcă nu e corect. Mineritul a afectat zona noastră şi nu s-a mai făcut deloc ecologizare. Terenurile au fost dărâmate şi trebuiau ecologizate. S-au realizat vreo 10 hectare în zona Roşiuţa, acum s-a mai făcut o parte la Leurda, şi avem un proiect la Horăşti care e blocat de ani de zile", a mai spus primarul Dorin Hanu.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: