Liderii FNME s-au întâlnit cu Gerea. Urmează o şedinţă vineri!

Sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) s-au întâlnit luni cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, după ce în urmă cu câteva zile a fost o şedinţă cu liderii de la Federaţia UNIVERS. Ministrul le-a promis acestora că vineri va pune la masă sindicaliştii, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere pentru a găsi împreună soluţii pentru CE Oltenia. Interesantă este ipoteza refacerii bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015, unul care să fie viabil, deoarece cel propus acum de CE Oltenia prevede costuri la cărbune şi energie mult mai mici decât cele existente.

Dan Pîrvulescu, vicepreşedinte la FNME, a declarat că delegaţia federaţiei a fost condusă de preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Pîrvulescu a declarat că au fost abordate subiecte legate de legislaţia defavorabilă CE Oltenia din ţară, dar şi din străinătate discutându-se despre posibilitatea unei acţiuni de lobby la nivelul Comisiei Europene pentru a se explica mai bine importanţa energiei pe cărbune în România. De asemenea, managementul practicat de Laurenţiu Ciurel şi echipa sa a fost subiect de discuţie. Pîrvulescu a atras atenţia că, pe lângă problemele de legislaţie, şi cele de management au dus la pierderi pentru salariaţi care au muncit mai mult, dar au câştigat mai puţin.

Discuţii pentru un buget realizabil

S-a stabilit că ministrul Andrei Gerea şi secretarul de stat Bogdan Badea vor veni la Gorj joi şi vor rămâne până vineri. Joi au în plan vizitarea unei termocentrale şi unei cariere, iar vineri va fi o şedinţă comună Directorat, Consiliu de Supraveghere, sindicate. „A rămas cum am stabilit acum trei săptămâni. Să vină în Târgu Jiu şi să pună la masa negocierilor Directoratul, Consiliul de Supraveghere şi sindicatele pentru a discuta problemele ce vizează compania şi salariaţii. Vineri e şedinţa, a spus că încearcă să vină de joi“, a declarat Pîrvulescu.

Liderul de la Peşteana a susţinut că s-a vorbit şi despre urgentarea aprobării bugetului companiei sau realizarea unuia nou. „Marea problemă e datorată bugetului care e subdimensionat pe preţ. Au scăzut veniturile, nu acoperă cheltuielile şi au început să taie ca disperaţii. Acum trebuie să încercăm să se aprobe mai repede ca să putem cere rectificare pentru a ne lua drepturile. Sau a doua variantă de a se retrimite şi reformula bugetul pentru a se reintroduce un nou buget în dezbatere. Deşi cred că Directoratul nu va fi interesat de varianta a doua, pentru că nu are interes“, a declarat Pîrvulescu. Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte la Federaţia UNIVERS, speră că această vizită va rezolva ceva. El aminteşte că au mai fost vizite şi discuţii dar care nu au rezolvat până acum decât problema taxei de injecţie, dar au mai rămas multe altele. Un alt sindicalist, Constantin Creţan, nu vede nicio rezolvare în vizita lui Gerea. „Vorbe, vorbe“, spune Creţan.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: