Gerea, vizită în Gorj. Prima oprire la băile minerilor!

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ajuns joi în judeţul Gorj, prima oprire fiind la Motru, unde a stat de vorbă cu liderii de sindicat din zonă, dar şi cu primarul din Motru, Dorin Hanu. Gerea a fost însoţit de directorul general Laurenţiu Ciurel şi directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Ministrul a vizitat joi şi băile şi vestiarele minerilor. Condiţiile proaste i-au smuls o promisiune directorului Laurenţiu Ciurel.  

Ministrul a programat o vizită de două zile la Gorj. Joi, în prima zi, a mers la Cariera Roşiuţa. Acolo s-a întâlnit cu primarul Dorin Hanu, dar şi cu liderii de sindicat. Sindicaliştii din Motru i-au expus ministrului problemele pe care le întâmpină minerii din zonă. Liderul sindical Nelu Roşca a declarat că celelalte problemele legate de legislaţia secundară, dar şi cele privind nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă vor fi dezbătute în şedinţa de astăzi. „Am vrut să vorbim despre problemele din zonă, celelalte le vom discuta vineri. Nu ne-am legat de acelea, am discutat problemele specifice zonei Motru. Domnul ministru a vizitat cariera Roşiuţa, am mers în sediul administrativ. Ministrul a verificat şi a văzut şi grupurile sanitare şi vestiarele în care salariaţii se schimbă şi îşi fac baie.  Domnul ministru a fost în asentimentul nostru că trebuie reparate şi refăcute, iar directorul Ciurel s-a angajat că o să rezolve aceste probleme de la Cariera Roşiuţa în cel mai scurt timp“, a declarat sindicalistul din Motru.

Vineri, ministrul va participa la o întâlnire cu liderii de sindicat, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere.

ORGANIZARE

Nici Instituţia Prefectului şi nici CE Oltenia nu a pus la dispoziţia presei programului ministrului. Se presupune că vineri, după şedinţa cu sindicatele şi conducerea CEO, va merge la termocentralele Turceni şi Rovinari şi la Cariera Roşia.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: