Ce joburi vor rezista în fața inteligenței artificiale!

Tehnologia avansează continuu iar inteligența artificială este exemplul perfect în acest sens. Până acum aveam nevoie de multă documentare pentru rezolvarea unei probleme dar acum AI ne oferă soluția direct, fără a pierde prea mult timp.

 Specialiștii sunt de părere că inteligența artificială va înlocui multe locuri de muncă, dar unele vor rezista.

Un studiu citat de Google numit „Oportunitatea economică de 100 de miliarde de euro a inteligenței artificiale generative în Europa Centrală și de Est” a arătat care sunt cele mai expuse și cele mai sigure locuri de muncă în fața inteligenței artificiale.

AI va duce la automatizarea a peste 300.000 de locuri de muncă din România. Va aduce îmbunătățiri de productivitate pentru 4,2 milioane de joburi, potrivit studiului Google.

Conform aceleiași surse, potențialul avans economic al AI este de 14-16 miliarde de euro pe următorii zece ani, adică echivalentul a unei creșteri de 5%.

Jurnaliștii, avocații, profesorii, meseriile sociale, religioase, lingviștii și finanțiștii au cele mai expuse locuri de muncă în fața inteligenței artificiale. De asemenea, job-uri precum personalul de marketing, matematicieni, relații publice, administratori sunt în pericol.

Pe de cealaltă parte, cei mai puțini afectați sunt angajații care se ocupă de evidența mărfurilor și de transport, managerii de hoteluri sau restaurante, vânzătorii, asistenții sociali, asistente medicale sau tehnicienii din domeniul telecomunicațiilor.

Pe lângă faptul locurile de muncă ale oamenilor vor fi înlocuite de AI, marile bănci avertizează de evoluția acestei tehnologii și faptul că unele companii s-au transformat în aproape unice surse de servicii aduc noi riscuri pentru industrie.

Vizualizări: 1,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: