Ce l-a răpus pe Cătălin Mihu: drogurile, infarctul sau nepăsarea medicilor?

Un tânăr de numai 28 de ani din Târgu Jiu a murit sâmbătă dimineaţa, pe patul de spital. Radu Cătălin Mihu era fiul celebrului impresar Bebe Mihu, partenerul de viaţă a cântăreţei de muzică populară Maria Dragomiroiu. Medicii susţin că prietenii care l-au adus la spital pe Mihu au povestit că tânărul fumase o ţigară care conţinea substanţe interzise şi i-a venit rău. Certificatul medico-legal menţionează drept cauză a decesului infarctul. Rudele victimei spun că tânărul putea să scape dacă medicii îşi făceau datoria.

Radu Cătălin Mihu era vineri seara într-un club din Vişina, cu mai mulţi prieteni. Puţin după miezul nopţii i-a venit rău, iar prietenii l-au dus cu o maşină la cel mai apropiat spital, cel din Bumbeşti Jiu. „Aici nu a fost tratat aşa cum trebuie. Doctorii de acolo l-au lăsat în maşina prietenilor, i-au făcut o injecţie şi le-au spus să îl ducă la spital la Târgu Jiu. În mod normal trebuia să îl pună într-o ambulanţă, să îl conecteze la aparate”, sunt de părere rudele victimei.

Medicii, avertizaţi că tânărul fumase ierburi interzise

Ajuns la Târgu Jiu, Cătălin Mihu a fost preluat de Unitatea de Primiri Urgenţe, dar sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 3.30, inima acestuia a încetat să mai bată. Medicii spun că prietenii acestuia i-au avertizat că tânărul consumase droguri. „Tânărul a venit în jur de ora două în garda colegei mele cu un stop cardio respirator, dar din nefericire nu a mai putut fi salvat. Prietenii care au fost cu el le-au povestit medicilor că victima ar fi fumat o ţigară din plante etnobotanice. Deocamdată nu putem confirma acest lucru până nu avem rezultatele necropsiei”, a declarat Liliana Crăciun, şefa de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Certificatul medico-legal menţionează drept cauze ale decesului un stop cardio-respirator, edem pulmonar şi infarct miocardic. Rudele lui Cătălin Mihu nu ştiu ca acesta să fi fost consumator de droguri, dar nici nu mai avusese probleme cu inima, în ciuda greutăţii de 160 de kilograme.

Rudele nu cred că tânărul se droga

Aurel Blondea, dirijorul Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului”, este unchiul tânărului şi nu-şi explică nimic din cele întâmplate. „Este nepotul meu şi aveam o relaţie foarte specială cu el. El avea 160 de kilograme şi chiar dacă avea o fizionomie dură şi fioroasă avea suflet de copil. Nu ştiu să fi avut vreodată probleme de sănătate, cum nu ştiu nici dacă a consumat vreodată plante din acelea. Nu exclud posibilitatea să fi încercat, dar la noi în casă nu au existat niciodată droguri. Era liniştit, nu bea decât la ocazii speciale. Avea o relaţie cu o fată şi o mulţime de prieteni. Noi eram foarte apropiaţi, dormeam în aceeaşi casă, iar camerele noastre erau una lângă alta. Mie îmi spunea absolut tot. L-am iubit ca pe ochii din cap”, a declarat Aurel Blondea.

Tatăl, plecat în turneu în America

Bebe Mihu nu va fi prezent la înmormântarea fiului său pentru că este alături de Maria Dragomiroiu şi de alţi artişti într-un turneu în America. ”Eu am luat legătura cu tatăl lui şi i-am spus nenorocirea care s-a întâmplat, însă nu poate ajunge acasă. Au foarte multe spectacole şi nu pot contramanda nimic. Ei se înţelegeau foarte bine, chiar dacă nu erau unul lângă celălalt. Bebe Mihu îl ajuta foarte mult cu bani şi cu ce avea nevoie”, a povestit unchiul tânărului.

Aurel Blondea s-a arătat extrem de afectat de faptul că ziarele au scris că tânărul ar fi fost renegat cu ani în urmă de mama sa vitregă. „Cu Maria Dragomiroiu nu ştiu dacă s-a întâlnit de cinci ori în viaţa lui, dar nu existau probleme între ei, aşa cum s-a scris în presă”. Presa a vehiculat informaţia că între cei doi ar fi intervenit o ruptură după ce Cătălin Mihu a fost condamnat cu câţiva ani în urmă, pentru acte de violenţă.

TRECUT

Cătălin Mihu a avut de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru privare de libertate, dar şi pentru vătămare corporală deosebit de gravă. Cătălin Radu Mihu avea atunci 20 de ani şi, împreună cu doi prieteni, l-au bătut cu cruzime pe un tânăr de 24 de ani din Târgu-Jiu. Pe 15 august 2002, victimei i s-au aplicat lovituri pe tot corpul cu sacii de nisip, fiind supus şi la şocuri electrice.

Vizualizări: 2,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: