Elevi obligaţi să cumpere uniforme „marca PSD”

Sute de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Nr. 2 din Târgu Jiu au plătit sute de lei pentru uniforme, iar acestea zac acum în şifoniere. Elevi au fost forţaţi de fosta conducere a unităţii să îşi cumpere uniforme pentru nici două luni de zile. Părinţii celor aproape 1000 de copii aflaţi în această situaţi sunt cei mai nemulţumiţi, dat fiind faptul că au fost nevoiţi să scoată din buzunare câte 200 de lei, iar uniformele nici măcar nu sunt pe măsura elevilor. Mai mult decât atât, materialele din care au fost confecţionate sunt diferite. Dacă jumătate din elevii unei clase au primit uniforme confecţionate din acelaşi material, e bine.

Pe atunci, directoarea era Elvira Şarapatin iar firma care a confecţionat uniformele aparţine Iuliei Vână, tot membru PSD.

Uniformele au fost realizate în decursul lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie a anului 2009, când frâiele liceului au fost preluate de Elvira Şarapatin, preşedinta organizaţiei de femei a PSD Gorj. Pentru a alege modelul de uniformă care trebuia să îi pună la respect pe elevi, la nivelul şcolii au fost organizate la acea vreme şi câteva parade de modă. Însă cei care au ales modelele pentru viitoarele costume au fost profesorii, nicidecum elevii. Iar dacă în perioada în care Elvira Şarapatin era la cârma liceului, copiii mai veneau îmbrăcaţi în uniforme, acum nu le mai poartă deloc, acuzând că acestea prezintă tot felul de defecte, ori sunt prea largi, ori părea mari, ori prea scurte ori prea lungi. „Aceste uniforme au fost făcute din adunături. Dacă primele costume primite au o calitate mai bună, celelalte au ori altă culoare, ori alt material. Sacoul are o culoare, iar pantalonii altă culoare”, spune Cârciu Alexandru, reprezentantul părinţilor de la nivelul unităţii.

Elvira Şarapatin se spală pe mâini

Elvira Şarapatin, fosta directoare, aruncă acum mâţa moarta în curtea vecinului. După ce a instituit moda uniformelor în liceu, Şarapatin spune că această problemă nu este responsabilitatea ei şi închide telefonul jurnaliştilor în nas. „Problema este a conducerii şcolii. De ce mă întrebaţi pe mine- Eu nu mai sunt director acolo”, răspunde Elvira Şarapatin. Părinţii au rămas astfel cu banii daţi pe nişte uniforme care vor sta ani buni de zile în şifonier, numai pentru că un director a dorit să facă ordine în liceu.

Actuala conducere a liceului spune că nu este atât de grav faptul că elevii nu mai poartă uniformele pe care au plătit 200 lei, ci faptul că nici nu au primit toate piesele de la costume.

Firma Iuliei Vână a confecţionat uniformele

Firma care a realizat uniformele fetelor este cea a Iuliei Vână, fost consilier judeţean. Liceul Nr. 2 din Târgu Jiu nu este singurul pentru care aceasta a confecţionat îmbrăcăminte obligatorie. Şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din municipiul Târgu Jiu se pune la socoteală, uniforma fiind instituită aici pe timpul Corneliei Bărbieru, cea care a fost numită în locul profesoarei Ileana Goga. „Noi am realizat uniformele pentru fete, la solicitarea conducerii liceului. Piesele noastre au fost expuse două săptămâni în cadrul liceului, iar dacă nu le-ar fi plăcut materialul din care sunt confecţionate, nu le-ar fi ales. Nu e treaba mea că acum nu le poartă. Am realizat în jur de 350 de uniforme compuse din câte cinci piese vestimentare. Au fost expuse pe manechine mai multe modele, dintre care s-a ales un model pe placul elevilor“, a spus Iulia Vână. „Am mai confecţionat şi o parte din uniformele de la CNTV”, a adăugat aceasta.

Galerie foto


Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: