Curtea de Apel Alba i-a anulat lui Mischie 3 ani de puşcărie

La un an de zile după ce instanţele de judecată îi erau total nefavorabile în procesele pe care le are în diferite oraşe din ţară, Nicolae Mischie spune acum că aşteaptă cu încredere reluarea la Judecătoria Deva a unuia dintre procesele sale, după ce o pedeapsă de 3 ani de puşcărie decisă de instanţa respectivă a fost anulată la Curtea de Apel Alba. Între timp, "prietenul" Relu Ştefănoiu a primit şi el o pedeapsă de 3 ani de închisoare, la Braşov, procesul urmând să aibă parte de o sentinţă finală de abia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii din Alba au decis la sfârşitul anului trecut să anuleze sentinţa magistraţilor hunedoreni, aceştia dispunând ca procesul să fie reluat de la zero, un nou termen nefiind deocamdată stabilit. "O să se convingă lumea în cele din urmă că a fost o chestiune complet neserioasă, aşa cum am spus eu de la început. Sigur că acum nu a mai scris nimeni că Mischie nu este condamnat la puşcărie, dar vă spun că, în cele din urmă se va dovedi că nu am nicio vină. Judecătorii aceia de la Alba când au văzut dosarul s-au crucit pentru ce poate fi trimis un om în judecată. Vă veţi convinge la final că procurorii de la Gorj n-au pic de dreptate, dar până atunci mai trece timp. Rechizitoriul este în total dezacord cu realitatea şi cu faptele care s-au întâmplat cu adevărat, dar aceştia au fost procurorii noştri şi eu nu am ce face", spune Mischie.

Mischie are până acum o singură sentinţă definitivă în procesele sale, cea de un an de zile, cu suspendare, pentru că ar fi introdus în ţară o armă de vânătoare pe care şi-a luat-o din Elveţia şi nu a declarat-o la vamă. Fostul şef al Consiliului Judeţean este judecat însă în alte două dosare, unul dintre ele fiind cel pentru felul în care a cheltuit fonduri de la instituţia pe care a condus-o până în 2004, celălalt fiind pentru modul în care şi-a renovat casa din Târgu Jiu. În ambele dosare au fost pronunţate deja sentinţe cu condamnare la închisoare, dar deciziile nu sunt nici aici definitive, Mischie fiind arestat preventiv, pentru cinci zile, la începutul lui 2005. El a spus atunci că în spatele arestării sale se află Victor Ponta şi Adrian Năstase, cu care era în conflict direct, ulterior fostul premier devenind şi el client al procurorilor şi instanţelor de judecată din România, într-unul dintre procesele acestuia peste 100 de membri ai PSD Gorj fiind martori ai DNA.

Ştefănoiu îşi încearcă norocul la Înalta Curte

Într-unul dintre procese, Mischie îl are ca "partener" pe omul de afaceri Relu Ştefănoiu, din Novaci, care, săptămâna trecută, a fost condamnat la 3 ani de închisoare de o instanţă a Curţii de Apel Braşov, sentinţa nefiind însă definitivă. Acesta a fost judecat la Braşov în ultimele luni în dosarul în care a fost acuzat de trafic de substanţe toxice, dosar în care a şi fost reţinut la începutul anului 2005 de către fostul prim-procuror al Parchetului Gorj, Emil Moţa, acelaşi anchetator din dosarele lui Mischie. Ştefănoiu a stat atunci două săptămâni în arestul Poliţiei Gorj, ulterior nefiindu-i prelungit mandatul de arestare preventivă.

Magistraţii braşoveni au dispus acum condamnarea acestuia la 3 ani de închisoare, după ce omul de afaceri, dar şi Parchetul Gorj, au atacat sentinţa dată cu un an în urmă la Tribunalul Gorj, după ce, anterior, o altă sentinţă a instanţei gorjene fusese desfiinţată de Curtea de Apel Craiova. Ştefănoiu a primit şi atunci trei ani de închisoare, el atacând acum sentinţa Curţii de Apel din Braşov, o sentinţă definitivă urmând să fie pronunţată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Omul de afaceri din Novaci se declară optimist şi crede că la instanţa supremă îşi va putea dovedi nevinovăţia.

         

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: