Complexul Turistic Săcelu nu a plătit impozitul de şapte ani

Complexul Turistic Săcelu datorează primăriei din localitate aproape 15 miliarde de lei vechi, după ce nu a plătit ani la rând impozit. Adevărul a ieşit la iveală, luna trecută, când reprezentanţii Complexului au depus declaraţia de impunere pentru stabilirea impozitului pe clădiri. Primăria nu poate recupera banii decât aferent ultimilor cinci ani, întrucât aşa prevede legea.

Dacă în anii anteriori în declaraţie erau doar câteva imobile, anul acesta a fost un întreg pomelnic, motiv pentru care primarul a dispus o analiză a documentelor din arhivă şi s-a constat că, timp de şapte ani respectiv 2003-2010, nu s-a plătit impozit de ordinul miliardelor de lei vechi.

„Problema este dureroasă la Săcelu, taxele şi impozitele au fost încasate necorespunzător. În acest an când am analizat toate declaraţiile am constatat că nu au respectat codul fiscal şi nu şi-au declarat bunurile pe care le deţin pe teritoriul localităţii. Cei mai mult de datorează Complexul Turistic Săcelu, respectiv 15 miliarde de lei vechi”, a precizat Ion Voica, primarul localităţii Săcelu.

Primarul susţine că nu s-a plătit impozit pentru bazinele de pe plajă şi centralele termice. Deşi era în atribuţiile primăriei  să verifice dacă bunurile trecute în declaraţie corespund cu realitatea, nu s-a mers la faţa locului, primarul spunând că nu era treaba lui să facă astfel de verificări ci a subalternilor. „La nivel de primărie au existat persoane care se ocupau de impozite şi taxe, ei nu şi-au făcut treaba, din nepricepere nu am realizat că s-au sustras de la plata impozitului”, spune acesta. Unul dintre angajaţii în cauză este Olivia Danciu, pentru fapta sa, femeia a fost schimbată din funcţie, nu a fost dată afară ci doar repartizată pe un alt post. Conducerea Complexului refuză să achite acum datoria.

Declaratie

„Primarul are nevoie de aceşti bani pentru că are prea mulţi angajaţi şi nu are cu ce-i plăti, nu vom achita nimic”, a spus Nicolae Rotaru, administratorul Complexului Turistic Săcelu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: