Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, verificat după mai multe sesizări

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj verifică activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Acest lucru a fost dispus de Ministerul Sănătăţii, la această decizie contribuind şi sesizările venite în număr mare la adresa calităţii tratamentelor de aici. Chiar publicaţia noastră a prezentat săptămâna trecută cazul unei femei gravide care a venit pe picioarele ei la spital dar familia a ridicat-o de la morgă.

Florin Mergea, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu nu ştie care este obiectul controlului iar cei mai indicaţi să ne dea astfel de relaţii sunt angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică. „Nu ştiu care este obiectul acestui control dar îi puteţi întreba pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj că ei ştiu mai multe. Astfel de controale au mai fost şi vor mai fi. Eu ştiam de el”.

Primele nereguli în doar câteva ore de verificări

Corpul de Control al DSP este alcătuit din Cătălin Manciu, directorul adjunct al instituţiei, Octavian Dulama, consilier principal, şi economiştii Carmen Săceleanu şi Gabriela Varga. „În această săptămână verificăm activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru că am primit foarte multe sesizări atât scrise cât şi verbale din partea gorjenilor. Acum verificăm fişele de la Unitatea de Primiri Urgenţe iar apoi şi restul secţiilor. Până acum am găsit câteva nereguli dar vi le vom prezenta la începutul săptămânii viitoare. Controlul este inopinat, la cererea Ministerului Sănătăţii”, a declarat Cătălin Manciu.  

Surse neoficiale din interiorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că se pare că vor fi verificaţi indicatorii de performanţă ai managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, obligaţiile de plată la 31.12.2009, încheierea contractelor cu şefii de secţii, întocmirea decontului de cheltuieli pe bolnav, renovarea spitalului de la pasarelă dar şi a Secţiei de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, modul de susţinere a examenului de şef de secţie de către medicul Florin Mergea, eventualele incompatibilităţi ale managerului spitalului şi modul în care s-au făcut achiziţiile publice şi angajările de personal.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: