Primărie din Gorj fără buget aprobat. Primar: Asta e când ești la mâna consilierilor

O primărie din județul Gorj nu are bugetul aprobat nici până acum și asta pentru că aleșii locali nu sunt de acord cu câteva propuneri de investiții ale primarului. Se întâmplă în comuna Schela, unde primarul nu a reușit să convingă consilierii locali să voteze bugetul acestui an. Joi se va întruni din nou Consiliul Local și, dacă nici de această dată bugetul nu va fi votat, primarul e decis să ceară sprijinul prefectului.

Primarul din comuna Schela dă vina pentru situația creată pe consilierii locali și îi acuză că blochează intenționat activitatea primăriei. ”Suntem singura primărie din Gorj, și cred că și din țară, care nu avem bugetul aprobat și asta din vina consilierilor locali. Ei au considerat că este mai bine așa. Asta se întâmplă când ești la mâna consilierilor locali, care nu știu pe ce lume trăiesc și ești la mâna lor. Eu am 11 consilieri locali, 3 de la PNL, 3 PSD și restul de la PMP, USR și PRO România. La ultima ședință, unul a lipsit, iar șase au votat împotriva proiectului de buget, după ce pe comisii toți au fost de acord”, a declarat Gabriel Deteșan, primarul din comuna Schela.

Pentru că bugetul nu a fost aprobat, comuna riscă să piardă bani pentru investiții și asta pentru că aleșii locali nu au fost de acord cu câteva proiecte ale primarului din localitate pentru anul acesta.

”Vreau să vă spun că totul este blocat din cauza consilierilor care nu vor să voteze bugetul. Putem pierde finanțări din cauza lor. Am bani prinși pentru studii de fezabilitate pentru rețea de gaze, de apă, canalizare și nu vor să voteze pentru că am avut și eu câteva proiecte cu care ei nu sunt de acord. Vreau să achiziționez un bust al lui Dincă Schileru să îl pun în holul primăriei, vreau să dotez căminele culturale și sala de ședințe și aș fi vrut să dau 15.000 de lei la fiecare biserică din cele trei pe care le avem în comună. Ei nu au venit cu nicio propunere de proiect, dar nici cu ale mele nu sunt de acord”, a mai spus primarul din Schela.

Situația la Schela se va agrava și mai tare dacă aleșii locali nu vor aproba bugetul în ședința de joi. ”Sunt blocat și de finanțe. De abia am reușit să dau salariile la angajați, la cei de la 416 și la însoțitorii persoanelor cu handicap din ce am strâns din taxele și impozitele locale. Dacă nu votează nici acum bugetul sunt decis să le cer explicații în scris și o să solicit sprijinul Prefecturii Gorj“, a mai spus primarul.

Vizualizări: 4,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: