Ce legătură este între evrei şi Mircea Badea

Mircea Badea e oltean. Uneori îmi place asta. Dar alteori se transformă de-a dreptul din oltean în meltean. Deunăzi, şi-a propus să ne educe şi să ne deschidă minţile în legătură cu armele de foc. I s-a părut lui că oamenii de la televizor sunt refractari şi neinstruiţi când vine vorba de arme. Drept urmare, a considerat necesar să-şi scoată pistolul cu bile de cauciuc pe masă, în direct, la emisiunea lui confort 2. După o scurtă prezentare a pistolului mai explicită ca aceea din Full Metal Jacket-ul lui Kubrick, Badea s-a scotocit prin buzunare şi a trecut la punctul 2: prezentarea permisului său de port-armă. Această fază a emisiunii mi-a amintit de cazul acela celebru de acum câţiva ani, în care un român din Spania se lăuda cu Audi-ul lui A6. Vi-l mai amintiţi pe ăla cu „Dar, vai, a cui o fi această maşină?!... Dar acest certificat de înmatriculare?!... etc”.

Ei, tot aşa şi Mircică: şi-a găsit permisul de port-armă în buzunar, s-a mirat că-i acolo şi a început să citească de pe el. Şi, vai, era chiar al lui! Finalmente, a concluzionat cinic că el poate trage în oricine atâta timp cât se află în autoapărare. Nu a explicat exact ce-i cu autoapărarea şi când se poate spune că te afli în autoapărare, dar ne-am făcut o idee. Totul e să nu i se pară lui Mircea că-l atacăm când ne apropiem de el pe trotuar, că s-ar putea să devină defensiv şi să ne împuşte.

Atitudinea încordată a lui Badea îmi aminteşte de evrei. Da, nimeni nu vorbeşte de evrei. Decât câţiva blogări au avut curajul să povestească despre măcelărirea unui convoi umanitar care transporta ajutoare către duşmanii Israelului din Fâşia Gaza. De altfel, acum, evreii au tăiat orice cale de comunicare cu gazenii şi gazelele, sau cum s-or numi locuitorii Gazei. Ia ziceţi, izolarea asta nu vă aminteşte de nimic? Ura asta nu vă sună cunoscută? Nu cumva ceva de genul ăsta se întâmpla şi în lagărele de concentrare? Ahaaa, deci a mai păţit cineva la fel? Staţi, că parcă încep să-mi aduc aminte. Daaa, erau chiar evreii, exterminaţi în masă de nemţi. Nu le-a plăcut. Şi acum Mosadul mai urmăreşte nazişti care se presupune c-ar fi avut legătură cu Holocaustul. Din păcate, s-ar părea că în ebraică nu există expresia aia care începe cu „ce ţie nu-ţi place.”

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: