Ce liberali așteaptă numirea pe funcții

Noi schimbări sunt anunțate la început de an în instituțiile de stat din Gorj. Liberalii vor să-și impună oamenii în cât mai multe funcții-cheie, fiind interesați și de posturi în administrația centrală.

Un prim nume vehiculat pentru un post de secretar de stat este cel al lui Gheorghe Pecingină. Avocatul ar putea ajunge în Ministerul Finanțelor, el fiind vicepreședinte al PNL Gorj.

Numele Denisei Șuță, consilier județean și purtător de cuvânt al PNL Gorj, este vehiculat pentru postul de director al Muzeului Brâncuși, cel care nu există decât pe hârtie. Fostul director, Valentin Chepeneag, a demisionat înainte să îl înființeze.

Bătălie acerbă se dă pentru Inspectoratul Școlar Gorj. Cel mai vehiculat nume pentru postul de inspector șef este cel al liberalei Maria Cochină. Pentru cele două posturi de adjunct sunt vehiculate mai multe nume, de la Nicoae Rușeț (Motru), Daniela Vulpe, Marius Badea sau Justin Paralescu. Numele Danielei Vulpe este vehiculat și pentru Casa Corpului Didactic.

Pentru AFIR este vehiculat numele Danielei Grădinaru de la PMP, partid care va propune și prefectul de Gorj. Postul de prefect poate deveni vacant abia din august, cel susținut de PMP fiind actualul subprefect Gheorghe Grigorescu, iar în locul acestuia să acceadă pe funcție liberalul Virgil Drăgușin.

Până acum liberalii și-au numit oamenii la Finanțele Publice Gorj: Gheorghe Paraschivu - șef administrație, Alin Popeangă și Cristi Tomescu - adjuncți, dar și la Direcția Sanitar-Veterinară Gorj, unde director executiv a fost numit Sorin Ștefănescu.

Alți liberali au prins deja posturi în Consiliul de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia și Consiliul de Administrație de la Minprest, iar schimbările nu se vor opri aici. În primă fază sunt vizați de schimbare directorii numiți prin împuternicire sau delegare.

Vizualizări: 5,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: