Cum își modifică vacanțele turiştii din România care au ales Egiptul

Incidentul în urma căruia o româncă de 40 de ani și-a pierdut viața în Egipt, după ce ar fi fost atacată de un rechin, nu a afectat prea mult călătoriile spre această ţară ci doar modul în care turiştii aleg să petreacă vacanţa. Specialiştii susţin că evenimentul nu va produce efecte asupra agendei românilor care au ales plajele din acest colț de lume pentru a se distra în această vară.

Traian Bădulescu, cunoscut consultant în turism, a vorbit despre dinamica vacanțelor în această zonă explicând că există un șoc la nivel emoțional, ale cărui efecte îi vor determina pe turiștii ce vor ajunge în săptămânile următoare în zonă să fie mult mai precauți decât de obicei dar aceştia nu vor renunţa la vacanţe. „Există și va mai exista o perioadă o influență emoțională consistentă, legat de acest teribil incident. Dar nu există informații că românii vor renunța la excursiile programate în acea zonă. În fapt, nicio mare agenție de la noi nu a lăsat să transpire asemenea informații, semn că românii își vor respecta agendele. Mai trebuie spus și că cel mai probabil, atenția celor care vor ajunge pe plajele din Egipt va fi de două ori mai mare, ca de obicei!”, a declarat Traian Bădulescu pentru impact.ro. El mai spune că marea majoritate a turiștilor care ajung la hotelurile de patru și cinci stele din Egipt preferă piscinele interioare și nu se aventurează să facă plajă la malul mării. „Cel mai probabil, asta va fi principala măsură de siguranță pe care și-o vor lua românii care vor ajunge acolo, vor face băi de soare în jurul piscinei hotelului. Dar chiar și pentru cei mai curajoși, accesul la plajă va fi clar controlat de către organizatori, în condițiile în care ei știu că subiectul este extrem de delicat și că acesta nu trebuie scăpat de sub control”, indică același consultant în turism.

Pe de altă parte, Traian Bădulescu spune și că hotelurile își vor lua măsuri suplimentare de siguranță și că în termen foarte scurt vor angaja echipe de securitate, dotate cu aparatură modernă, care permite identificarea apariției rechinilor la un kilometru sau doi de plajă, alarma fiind dată imediat, în asemenea cazuri.

În ceea ce privește haosul creat pe toate marile aeroporturi ale lumii în această vară, Traian Bădulescu avertizează că ceea ce vedem se referă în primul rând la oamenii care au ales să zboare cu curse low-cost.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: