Ce mai reprezintă PSD şi ALDE în Europa

PSD şi ALDE nu mai sunt partide frecventabile pentru parlamentarii europeni. Marţi a fost votată în Parlamentul European o rezoluţie care, printre altele, condamnă violenţele jandarmilor din 10 august şi atacurile asupra justiţiei. Votul a fost unul covârşitor:  473 de voturi „pentru”, 151 „împotrivă” şi 40 de abţineri, din totalul de 749 de membri ai PE. 

Europarlamentarii PSD nu au reuşit să îşi convingă familia politică din care fac parte cu privire la faptul că România nu s-a îndepărtat de principiile democratice. Din grupul S&D (din care fac parte europarlamentarii PSD), 133 de europarlamentari, inclusiv liderul grupului, Udo Bullmann (Germania), au votat pentru rezoluţie. În schimb, împotriva rezoluţiei au votat numai 23 de europarlamentari ai grupului S&D, din care 11 sunt de la PSD.

Ei bine, nici cuvântul europarlamentarilor români din ALDE nu mai reprezintă nimic. De la grupul european ALDE, 50 de eurodeputaţi au votat pentru rezoluţie, inclusiv liderul grupului, Guy Verhofstadt şi preşedintele ALDE Party, Hans van Baalen. Împotriva rezoluţiei au votat doar 7 membri ai grupului european ALDE, din care 3 români.

Votul din Parlamentul European nu a fost unul împotriva României, cum încearcă să acrediteze politicienii puterii. A fost un vot prin care Europa încearcă să apere România de politicienii corupţi. Şi încearcă să îi apere pe oamenii precum cei din Piaţa Victoriei, care au fost gazaţi în 10 august prin decizia unor politicieni iresponsabili şi ai unor şefi ai Jandarmeriei obedienţi.

Rezoluţia nu cere nicio sancţiune pentru România, pentru că europarlamentarii au văzut că oamenii de rând din această ţară sunt pro-europeni. Cei din Piaţa Victoriei au la ei şi steaguri ale Uniunii Europene, iar milioanele de români care îşi câştigă traiul în străinătate nu pot fi nici ei anti-europeni. Printr-o campanie de manipulare bine ticluită, Dragnea şi ai lui au reuşit să crească ponderea euroscepticilor, dar nu atât cât să poată scoate România din Uniunea Europeană.

Tăriceanu şi Dragnea nu mai sunt însă persoane frecventabile, iar câtă vreme aceştia vor fi la putere, România va avea de suferit.

Vizualizări: 567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: