Ce noutăţi aduce noul CCM al salariaţilor Minprest

Negocierile dintre conducerea societăţii Minprest Serv Rovinari cu sindicatele salariaţilor pentru noul contract colectiv de muncă (CCM) se apropie pe final. Mari schimbări nu vor apărea faţă de contractul aflat încă în vigoare, spune directorul general Gabriel Giorgi. Directorul Minprest pare să aibă aceeaşi „filozofie“ a managementului ca şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Giorgi spune că muncitorii vor avea salarii mai mari, iar angajaţii TESA mai mici. Sau vor fi trimişi în producţie.

Negocierile pentru un nou contract de muncă se vor finaliza în data de 10 aprilie anunţă conducerea societăţii, urmând ca noul CCM să intre în vigoare cu data de 15 aprilie. Sindicatele din Minprest sunt inexistente, cel puţin în plan mediatic deoarece niciunul nu răspunde la telefon.

Variante

Între timp, directorul Giorgi ţine loc şi de sindicalist şi preconizează o creştere de 12,5% a salariilor angajaţilor, luând în calcul şi majorarea salariului minim pe economie în ianuarie şi iulie. De menţionat ar fi că angajaţii de la Minprest au sporul de vechime inclus în salariul de bază. Modificările aduse la contractul colectiv de muncă vor putea face însă o diferenţiere la salariu între muncitorii necalificaţi şi calificaţi. “Noul CCM nu o să aducă mari schimbări. Se încearcă o diferenţiere între muncitorii necalificaţi şi muncitorii calificaţi. În decursul timpului, tot crescând salariul minim pe economie, muncitorul necalificat a ajuns să aibă acelaşi salariu ca o parte din muncitorii calificaţi”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari.  

În prezent, 67% din angajaţii societăţii reprezintă personal necalificat, 28% calificat, iar diferenţa personal TESA. În altă ordine de idei, personalul TESA s-ar putea să se aleagă cu o reducere a salariului. Giorgi a mai spus că CE Oltenia a comandat o analiză privind reaşezarea salariilor pe trei niveluri, intenţia fiind aceea de a mai face reduceri. Dacă se merge pe reducerea salariului. salariaţii TESA vor fi supăraţi că li s-a tăiat din bani, iar compania câştigă mai nimic. “Mai este o analiză în curs, solicitată de către Complexul Energetic Oltenia privind reaşezarea pe trei niveluri de salarizare a salariilor TESA. Este posibilă o economie de 3000 de lei pe lună”, a mai spus Gabriel Giorgi. Din acest motiv, fie se renunţă la această reducere a salariilor personalului TESA, fie o parte din ei vor fi trimişi în producţie.   

PROGRAM

În perioada Paştelui, când salariaţii CEO vor fi acasă şi angajaţii Minprest vor sta în concediu de odihnă şi nu concediu fără plată aşa cum se întâmpla până acum.   

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: