Directori şi inspectori şcolari, schimbaţi de Işfan

Anul şcolar 2014-2015 va debuta la Gorj cu noi directori plini şi adjuncţi, dar şi cu noi inspectori şcolari. Un număr de 11 directori şi trei inspectori şcolari au fost schimbaţi de către generalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, care a mai completat şi alte două posturi de inspectori şcolari. Şi Casa Corpului Didactic Gorj va începe noul an şcolar cu o nouă conducere.

Directori plini au fost schimbaţi la Şcoala Gimnazială din Bălceşti unde a fost numită Roxana Bălcescu, la Şcoala Gimnazială Negreni- Mihai Ţirui. La Liceul Tehnologic Bîlteni a fost numit director plin Ramona Raicu, care l-a înlocuit pe Constantin Diaconescu. Acesta din urmă nu mai conduce unitatea încă din luna iunie, fiind demis în urma unui control al inspectorilor şcolari.  La Şcoala Gimnazială „George Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti au fost schimbaţi ambii directori. Noul director plin este Dănuţ Birău, iar adjunct Florin Şendroiu.

Au mai fost schimbaţi directori adjuncţi şi la: Colegiul Auto, acolo unde a fost numită Cerasela Băltăreţu, Colegiul Tehnic Motru- Dumitru Râmescu, Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia-Cristian Gâlcă. La Colegiul Naţional „Spiru Haret” a fost delegat director adjunct Cristina Cosma, care a preluat funcţia ocupată în anul şcolar 2013-2014 de Gretuţa Mihaela Păunescu.

La Liceul Tehnic Stoina, Işfan a făcut o rocadă între directorul plin şi cel adjunct. Astfel, Ionela Ivancu a devenit director plin, iar Mihaela Ionescu-director adjunct.

Patru noi inspectori şcolari

Şi în ceea ce priveşte inspectorii şcolari s-au produs nişte schimbări şi completări. A fost schimbat inspectorul de matematică Emil Pătrăşcoiu cu Simona Stoicoiu, iar inspectorul şcolar de limbi moderne Luminiţa Popescu a fost înlocuit cu Marieta Pavel, profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Spiru Haret”. Totodată, cea care a ocupat postul de inspector şcolar de geografie, Violeta Bărboi, a fost schimbată cu Alin Badea, profesor la Şcoala nr.6 Târgu Jiu. 

A fost completat şi postul de inspector şcolar de religie, funcţie ocupată în trecut de Ştefan Cristian Vătafu (inspectorul care şi-a dat demisia după ce a cerut profesorilor din şcoli să inventariere elevii care nu sunt de religie ortodoxă), în locul căruia a fost numit Neofit Stănciulescu. Şi postul de inspector de informatică, ocupat până în ianuarie de  Ileana Goga, a fost completat, pe post fiind delegat Doru Belega.

Liberala Mitelea, înlocuită de la Casa Corpului Didactic

După ce a fost lăsată fără postul de consilier local printr-un blat ordinar făcut de liderii PSD şi PNL, liberala Ileana Mitelea a pierdut şi şefia Casei Corpului Didactic Gorj. Mitelea se întoarce la catedră, asta pentru că generalul de la ISJ Gorj a numit pe postul de director al Casei Corpului Didactic Gorj pe Marilena Pîrvulescu, profesor în cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Cei care vor conduce învăţământul gorjean în anul şcolar 2014-2015 au fost detaşaţi în interesul învăţământului, asta pentru că nu şi-au câştigat acest drept prin concurs. Detaşarea a fost semnată de generalul Ion Işfan începând cu data 1 septembrie 2014 şi expiră la 31 august 2015.

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: