Căldăruşe, pus lider peste salariaţii CE Oltenia. Urmează scandalul!

Două persoane s-au înscris ieri pentru funcţia de preşedinte la Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER), organizaţie ce se va numi în câteva săptămâni Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Este vorba despre Gheorghe Peptan, lider de sindicat la Unitatea de Mentenanţă Rovinari, şi Gabriel Căldăruşe, preşedinte interimar la SMER. Liderul sindical Ion Ruşeţ spune că cel mai probabil după fuziunea sindicatelor în SMEO se vor face alegeri pentru preşedinte la sindicatul reprezentativ. În cadrul sindicatelor afiliate la Univers este un scandal mocnit, deoarece ceilalţi lideri nu vor să-i facă lui Căldăruşe cadou un sindicat cu patrimoniu şi câteva mii de membri. De menţionat ar fi că la conferinţa de la Rovinari nu au participat liderii din Motru şi Turceni, aşa cum se întâmpla până acum, ceea ce indică o distanţare între aceştia. 

Gabriel Căldăruşe va fi cel mai probabil preşedintele sindicatului din bazinul Rovinari, care se va numi curând SMEO. Gabriel Căldăruşe declara iniţial că nu va organiza alegeri pentru şefia SMER deoarece sindicatul va  fuziona cu alte organizaţii din care va rezulta SMEO. Ulterior, acesta a citit statutul şi a aflat că acesta prevede organizarea alegerilor în termen de 60 de zile de la înfiinţarea organizaţiei. Mai mult decât atât, Căldăruşe împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură, deoarece va fi ales de circa 3.000 de oameni preşedintele unui sindicat ce ar putea avea peste câteva luni 9500, SMEO. Ion Ruşeţ nu poate candida la şefia sindicatului ce ar putea deveni majoritar deoarece nu este membru SMER. Din acest motiv, sindicalistul doar va coordona aceste alegeri. Activitatea lui Ion Ruşeţ a început ieri, când a fost demarată depunerea candidaturilor. El declara într-o emisiune că cel mai probabil vor fi 4 candidaţi, doi dintre ei punându-şi deja dosarul: Gabriel Căldăruşe şi Gheorghe Peptan. Ruşeţ spune că cei interesaţi vor depune candidaturile foarte repede pentru a începe campania electorală. Perioada de campanie a fost fixată între 1 şi 10 septembrie, pe 11 septembrie fiind primul tur de scrutin, iar al doilea pe 16 septembrie.

SCANDAL

Ion Ruşeţ a mai spus că dosarul de schimbare a numelui SMER în SMEO va fi depus la instanţă zilele acestea. Problema este însă felul în care va fi constituit sindicatul majoritar. Cert este că liderii vechi, Eugen Iovan, Adrian Marciuc, Nelu Roşca sau Nicolae Bădiţa nu sunt de acord cu absorbţia sindicatelor, ci doresc ca acestea să-şi păstreze personalitatea juridică şi patrimoniul. Ei nu sunt de acord să dea patrimoniul şi oamenii lui Gabriel Căldăruşe, cel ales de administraţie să fie liderul sindicatului. Până la un scandal public mai este puţin, avertizează surse din Federaţia Univers.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: