CE Oltenia a dat primii bani pentru baschet

Energia Târgu Jiu joacă miercuri, la Piteşti, meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup la baschet masculin. Lipsa banilor a făcut să existe riscul ca echipa să nu poată organiza meciul, dar în ultimul moment Complexul Energetic Oltenia a virat o sumă de bani. Ion Călinoiu îi mulţumeşte managerului Laurenţiu Ciobotărică, însă crede că echipa merge la Piteşti să facă figuraţie pentru că jucătorii au plecat.

 Complexul Energetic Oltenia a virat suma de 40.000 de lei pentru deplasarea echipei de baschet Energia la Piteşti. „Pentru evenimentul de la Piteşti au fost alocaţi banii, 40.000 de lei. Cât a fost evaluat evenimentul de către conducerea Clubului Energia s-au aprobat luni şi virat marţi, dar nu-i suficient. La nivelul judeţului, decizia politică a PSD e foarte clară: continuare activităţii Complexului Energetic Oltenia cu sediul social la Târgu Jiu şi asigurarea obligaţiilor pe care le are comunitatea faţă de funcţionarea CE Oltenia”, a declarat Călinoiu.

Acesta vorbeşte de un nou semnal de solidaritate, de această dată din partea unei echipe din Piteşti. „Cred că la baschet suntem resemnaţi. Am primit însă un nou semn de solidaritate din partea unei echipe din Piteşti, „Amicii”, prin care se oferă jucători gratuit, cu rezultate foarte bune în competiţii, încât să continuăm activitatea cu prezenţa noastră la meciurile viitoare. Am discutat cu preşedintele Clubului Energia şi am înţeles că regulamentele permit ca un jucător de la o echipă să joace la altă echipă în situaţia în care nu s-au închis transferurile”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Echipa de baschet s-a destrămat în ultimele săptămâni, din cauză că jucătorii nu au mai fost plătiţi, iar ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunţat că nu va mai permite Complexului Energetic Oltenia să sponsorizeze sportul.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: