CE Oltenia amână angajările până după 1 ianuarie

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că nevoia de sudori și vulcanizatori din carierele miniere va fi acoperită abia anul viitor. Asta deși au fost persoane interesate de concursurile organizate de companie. “A fost un concurs pentru sudori, va mai fi unul pentru vulcanizatori. Știu că au fost pe 21 de locuri în jur de o sută de dosare. Mulți dintre cei care au concurat pentru posturi pleacă de la firmele care au lucrat pentru noi. O să fie o problemă pentru acele firme”, a spus Pîrvulescu la Gorj TV.

Deși concursul pentru sudori a fost finalizat, angajările nu vor fi făcute în acest an. “Cred că acești colegi vor fi angajați după 1 ianuarie, pentru că anul acesta avem ceva probleme cu numărul de personal. Știți că nu a fost rectificată acea hotărâre AGA prin care anul acesta ar fi trebuit să plece 200 de colegi, au plecat doar 105 și automat avem un număr mai mare de salariați decât cel din buget”, a spus Pîrvulescu.

Nu doar aceste angajări au fost amânate, spune Pîrvulescu: “Spun asta pentru că s-au avizat dosare pentru copiii și soțiile decedaților și tot așa s-au aprobat după 1 ianuarie. De asta cred că așa va fi și pentru sudori și vulcanizatori”.

Angajările sunt amânate, în condițiile în care mii de mineri și energeticieni nu au putut să își ia concediile în acest an. “Sunt colegi care la momentul acesta au peste 30 de zile de concediu neefectuate. Deja suntem în trimestrul IV, toți colegii ar fi trebuit să aibă peste trei sferturi de concediu efectuat, iar unii nu au niciun sfert”, a spus președintele FNME.

Potrivit liderului sindical, este din ce în ce mai greu pentru companie să găsească oameni dispuși să facă muncă grea: “Activitățile grele au cam fost părăsite de colegi, este și vârsta, este și uzura fizică. Nu prea se merită să câștigi 10% în plus la ce încărcătură au aceste posturi. Mulți s-au și îmbolnăvit pe aceste posturi”. (M.M.)

Vizualizări: 2,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: