Pregătiri pentru o nouă negociere. Vor adaosul în salariu!

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia se pregătesc deja pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă din primăvara anului viitor. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că principala doleanță este ca drepturile câștigate în urma grevei din ianuarie să fie incluse în salariu.

“În primul rând, trebuie să găsim o cale de a securiza ce avem. Noi avem foarte multe drepturi, inclusiv acest adaos salarial pe care l-au câștigat colegii după greva din ianuarie, care nu sunt securizate, pentru că nu sunt în salariu. Sunt sporuri sau adaosuri care se pot pierde în cazul în care se ajunge la o situație critică”, a spus Pîrvulescu la Gorj TV.

Președintele FNME a spus că s-a dorit asta de la început, dar nu s-a putut: “Dorința tuturor este ca aceste adaosuri să intre în salariu. A fost și dorința colegilor în iarnă, din păcate nu s-a reușit la timpul acela”.

Nu vor lipsi nici solicitările pentru noi majorări salariale, dar președintele FNME nu poate avansa un procentaj: “Inevitabil o să solicităm și o creștere salarială. Cu banii pe care îi foloseam pentru un coș anul trecut, acum coșul e la jumătate”. Pîrvulescu nu crede că administrația va mai face greșeala de anul trecut, când a propus zero creșteri salariale, iar mii de mineri au intrat în grevă o săptămână. “Conducerea și-a luat-o cu 0% de anul trecut. Ei nu au înțeles cum funcționează solidaritatea minerilor”, a comentat Pîrvulescu.

Liderul sindical a spus că nu mai există un program de disponibilizări, dar că vor fi sute de pensionări pe an dacă se modifică legea pensiilor în sensul reducerii vârstei de pensionare a celor care lucrează în condiții deosebite. (A.A.)

Vizualizări: 4,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: