CE Oltenia amână discuțiile despre creșterea salariilor

Ședința comisiei mixte administrație - sindicate, programată pentru 28 decembrie, a fost amânată pentru anul viitor. În această ședință, administrația Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să prezinte proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul viitor, în care sindicatele vor să fie prinși bani pentru creșteri salariale și vouchere de vacanță.

Noua taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, adoptată de Guvern, ar fi făcut oficialii companiei să amâne discuțiile cu sindicatele. Ședința care urma să aibă loc vineri se va ține pe 9 ianuarie.  “Noi am avertizat de data trecută că trebuie ținută această comisie. Nu avem premoniții, dar am avut anumite discuții și am spus că se vor prevala de acea ordonanță celebră, a lăcomiei, ca să amâne ședința. Obiectiv vorbind, înseamnă o sumă de bani destul de consistentă. Poate peste 100 de milioane de lei, pentru că sigur și bugetul pe anul 2019 va fi mai mare ca bugetul din acest an. E un pretext pentru a nu avea loc această întâlnire”, a spus Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Manu Tomescu, unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari, cere Federației Naționale Mine Energie să inițieze un calendar de proteste. “Un vechi proverb românesc spune că "amânarea e hoțul timpului", iar în acest context, toate amânările și tot timpul care trece fără a se concretiza revendicările noastre, este în dezavantajul tuturor salariaților CE Oltenia”, susține Manu Tomescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: