Păcăliți de doi ani cu mixul energetic

Manu Tomescu, lider sindical în Termocentrala Rovinari, a ținut să le aducă aminte minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia că au trecut doi ani de când politicienii le-au luat votul cu promisiunea înființării mixului energetic.

“În tot acest timp se pare că cei mai mulți au uitat și au cu totul alte preocupări. Dar trebuie recunoscut faptul că singurul care mai amintește de această promisiune electorală este deputatul Dan Vilceanu, parlamentar de opoziție, care le cere colegilor de la putere să adopte în Perlament Legea Holdingului, lege care este actualmente blocată în Comisia de Industrii”, a menționat Manu Tomescu.

Liderul sindical a criticat faptul că guvernul a pus o nouă taxă producătorului de energie. “Actualmente CE Oltenia este practic jecmănit prin birurile impuse, iar salariaților acestei companii li se spune nonșalant că trebuie reduse costurile cu munca vie. Cu alte cuvine, minerii și energeticienii din CE Oltenia trebuie să muncească din ce în ce mai greu și mai mult, dar pe salarii și drepturi mai puține, pentru ca această companie să își poată plăti birurile la bugetul statului, buget de unde se dau pensii și salarii de lux anumitor categorii sociale din România”, a spus Tomescu. Guvernul a impus de la 1 ianuarie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie.

Tomescu recunoaște că o parte din vină o au chiar sindicatele miniere, care nu au fost consecvente în susținerea unor revendicări. (A.A.)

Vizualizări: 1,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: