Presiune pe Anton Anton pentru majorarea salariilor din CE Oltenia

Liderii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia ar putea relua la începutul anului viitor strategia prin care au obținut în 2018 o majorare a fondului de salarii. În ianuarie 2018, liderii sindicali din CE Oltenia au mers la Ministerul Energiei, unde după nouă ore de negocieri cu ministrul de atunci, Toma Petcu, au obținut promisiunea suplimentării cu 20 de milioane de lei a fondului de salarii.

Petcu a plecat în scurt timp de la minister, dar promisiunea a fost onorată, ceea ce a permis creșterea unor salarii. “Majorarea din februarie de anul trecut a fost ca urmare a discuțiilor purtate la minister cu organizațiile sindicale”, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului, într-o emisiune. Rușeț a sugerat că o astfel de negociere ar fi posibilă și anul viitor, rămânând însă de văzut dacă ministrul Anton Anton va fi la fel de receptiv ca Toma Petcu.

Liderii de sindicat vor să obțină în acest an o majorare cu 45% a veniturilor salariale, adică mult mai mult decât anul trecut. Asta în condițiile în care CE Oltenia va încheia anul 2018 de pierdere, după ce în 2017 a fost pe profit. “Partea sindicală a cerut o majorare salarială de 45%, ținând seama și de cât au crescut salariile în celelalte sectoare de activitate. Am solicitat vouchere de vacanță sau bilete de odihnă și tratament, ținând cont de raportul care există la CE Oltenie cu privire la starea de sănătate a salariaților. Am mai solicitat ca, după o redistribuire de personal în interiorul Complexului Energetic Oltenia, să avem în vedere creșterea numărului de salariați. Asta implică angajări în CE Oltenia”, a explicat Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. (A.A.)

Vizualizări: 5,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: