Sărbători la serviciu pentru mineri și energeticieni

Minerii și energeticienii au lucrat la foc continuu de sărbători. Angajații din cariere ori termocentrale n-au simțit gustul sărbătorilor, pentru că a fost nevoie de cărbune și de energie. Doar angajații din birouri au fost liberi de Crăciun. Ceilalți au muncit la foc automat. La fel vor sta lucrurile și de Revelion.

Mii de mineri și energeticieni au prins Crăciunul în cariere sau termocentrale. Au lucrat șapte zile din șapte și în perioada sărbătorilor. Programul va fi la fel de intens și în continuare.

“S-a lucrat la foc continuu, cu excepția zilei de Crăciun. Cei din termocentrale au lucrat inclusiv pe data de 25 decembrie. În partea de minerit, a lucrat de Crăciun, pe 25, partea de livrări, producția a avut liber. S-a lucrat continuu în rest. Efortul este fantastic. Oamenii nu mai au posibilitatea să-și ia nici liberele la care au dreptul, nici concediile de odihnă. Sunt restanțe foarte mari”, a transmis Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, la Sud FM.

În plus, nici șanse prea mari ca oamenii să recupereze zilele libere ori să beneficieze de concediul medical nu sunt, mai ales că urmează o perioadă grea, iar cererea de cărbune va fi tot mai ridicată. „Legislația le permite să le ia, dar nu știu dacă se va reuși până la urmă”, a mai explicat Căldărușe. (A.A.)

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: