CE Oltenia ar putea fi scos de sub monitorizarea FMI

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a intrat sub monitorizarea FMI imediat după înființare dat fiind faptul că două dintre societățile care o compun, SNLO și CE Turceni, erau în vizorul Fondului.

Laurențiu Ciurel a declarat că întâlnirea din data de 1 noiembrie cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Banca Mondială și Comisia Europeană a decurs foarte bine. Directorul CE Oltenia a menționat că în mare parte țintele impuse de cele trei foruri au fost respectate, însă a fost și o problemă.

Laurențiu Ciurel crede că după întâlnirea de joi, CE Oltenia nu ar mai trebui să fie sub monitorizarea FMI. Au fost însă și reproșuri. “Datorită unei organizări eficiente, toate temerile existente în urmă cu mulți ani, când componente ale CEO au fost sub monitorizare, nu ar trebui să mai existe pentru că toate țintele economice fixate au fost depășite. Singurele două reproșuri au fost în alte direcții”, a declarat Ciurel. Unul dintre reproșuri se referea la întârzierea angajării unui manager privat.

Profit de 200 de milioane de lei

Ciurel a explicat că FMI a fixat un profit al CEO de 73 de milioane de lei, dar la patru luni era de 176 de milioane, mai mult cu o sută de milioane. Predicțiile pentru următoarele luni sunt foarte bune. “Vă pot spune că cifrele pe luna octombrie arată și mai bine, probabil se va încheia cu profituri substanțiale, undeva între 25 și 30 de milioane de lei ducând profitul total undeva la peste 200 de milioane pe primele zece luni ale anului. Prognoza lunii noiembrie este iarăși favorabilă, o lună mai slabă fiind decembrie, deci, asta înseamnă că probabil vom putea închide pe un profit undeva în jurul a 200 de milioane. Deci este relativ bine pentru o companie recent creată”, a adăugat Ciurel.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: