CE Oltenia: Asigurăm salariile a 200.000 de bugetari

Complexul Energetic Oltenia virează la bugetul de stat circa 500 de milioane de lei anual, transmite compania. Pentru a explica dimensiunea aportului pe care societatea pe cărbune îl are în economie, CE Oltenia a calculat câți bugetari își primesc salariile din banii plătiți taxe de către companie.


CE Oltenia este companie esențială pentru securitatea energetică a țării, să are și n aport important la bugetul de stat prin taxele plătite. La bilanțul de 10 ani, complexul a calculat câte salarii de la stat plătește prin taxele achitate lunar. ”De asemenea, ținând cont că suma plătită de CE Oltenia către bugetul consolidat al statului se ridica la valoarea de cca 500 milioane lei anual, putem spune ca aceasta societate asigură salariile unui număr de peste 200.000 bugetari”, transmite companie.

”În contextul schimbărilor rapide ale orientărilor europene asupra producerii energiei electrice, precum si in condițiile evoluției mecanismelor pieței de energie, raportat la necesarul de energie din tara noastră si la resursele de care dispune Romania, Complexul Energetic Oltenia rămâne un pilon de baza al Sistemului Electroenergetic National si, nu in ultimul rând, al întregului sistem economico-social din Romania”, este mesajul societății înființată acum 10 ani.

Vizualizări: 2,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: