Primele de la Minprest, sub semnul întrebării

Șanse mici ca salariații de la Minprest Rovinari să se bucure de o primă de sărbători ca până acum. Banii sunt puțini, datoriile sunt mari, iar penalitățile cresc cu fiecare zi. Directorul societății se bucură că nu are conturile blocate, chiar dacă situația financiară nu îi permite acum să participe la alte licitații decât cele organizate de Complexul Energetic Oltenia.

De ceva timp, situația de la Minprest este tot mai grea din punct de vedere financiar. Societatea nu are bani să-și plătească toate dările către stat și penalitățile sunt tot mai mari. „Noi am fost învățați cu aceste situații. Nu a fost an în care să nu trecem prin situații de acest gen. Mă așteptam ca, după ce s-au rezolvat certificatele de carbon, să vină o perioadă mai bună. Nu am ajuns niciodată pe zero ca să putem participa la licitații în afara Complexului Energetic Oltenia și să luăm un certificat de la Finanțe pe zero. Sunt cheltuieli suplimentare generate de penalitățile către stat pentru că întârziem cu dările către stat”, a spus Gabriel Giorgi.

Cât privește acordarea unor prime pentru salariați, Giorgi este sceptic. O decizie va fi luată la începutul lunii decembrie, în funcție de câți bani va avea la dispoziție societatea. „Sunt cheltuieli care se puteau regăsi ori în investiții, ori în plăți către angajați, mă refer la prime. Încercăm să drămuim resursele astfel încât să atingem minimul de indicatorii prevăzuți în bugetul de venituri și cheltuieli. La începutul lunii decembrie, ne vom da seama dacă ne permitem să mai dăm și alte facilități către angajați”, a mai adăugat directorul Minprest, la TV Sud.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: