Minprest, “filtru” pentru angajările de la CEO. Director: Am avut mână bună

Nu este ascuns faptul că Minprest a fost în ultimii ani rampă de lansare pentru multe persoane care au ajuns apoi într-un post călduț, la birou, în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Deși practicile sunt cunoscute la nivelul județului, oficialii societății neagă că s-ar întâmpla acest lucru după alte criterii decât cele ce țin de profesionalismul salariaților. “Nu mă face decât să fiu bucuros că am avut mână bună”, a fost reacția directorului Minprest, Gabriel Giorgi.

Gabriel Giorgi spune că nu a făcut nicio angajare “comandată”: „Nu am făcut niciodată angajări pe locuri care nu au fost bugetate, astfel încât să ne producă cheltuieli suplimentare. În acest moment, există locuri, cred că două locuri vacante pe indirect productiv, dar nu le ocupăm ca să ne putem încadra în cheltuielile prevăzute pentru acest sfârșit de an. Avem ceva probleme financiare și vrem să ne încadrăm în buget”.

Dar Giorgi recunoaște că sunt mulți subalterni de-ai săi care s-au transferat la Complexul Energetic Oltenia. Dă asigurări că toate “recrutările” s-au făcut pe criterii de performanță, nu pe pile. „Nu s-a pus niciodată problema să aduc persoane forțat sau de care nu am nevoie. Faptul că, după o anumită perioadă de timp, anumite persoane au fost solicitate de Complexul Energetic Oltenia, cunoscându-se capacitățile persoanelor respective și competențele, nu mă face decât să fiu bucuros că am avut mână bună. Pot să vă dau și exemple. Cătălin Pănescu, pe care l-am adus de la Lafarge, la Minprest. După trei ani de performanță în Minprest, a făcut pasul la CEO și are contract pe perioadă nedeterminată. Nu m-am opus să meargă angajații mai sus, la CEO, că acolo sunt altfel salariile”, a mai spus Giorgi, la TV Sud.

Vizualizări: 2,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: