Minerii au băut apă din fântânile de la Roșia, pentru a arăta că e potabilă

Minerii din Complexul Energetic Oltenia sunt revoltați pe faptul că o instanță de judecată a anulat acordul de mediu al Carierei Roșia, putând în pericol mii de locuri de muncă. Asociația Bankwatch România a făcut solicitarea, susținând printre altele că exploatarea minieră a afectat pânza freatică pe o rază de 30 de kilometri.

Ecologiștii au realizat și un film în zonă, unde au arătat o fântână cu apă murdară. În replică, Mircea Gherendi, miner, a mers și el cu câțiva colegi la o fântână din Roșia, pentru a demonstra că apa de potabilă.

Gherendi a făcut un live pe facebook, în care a scos o găleată cu apă limpede, din care a băut cu poftă. Mai mult, a pus apă într-un bidon de plastic, pentru a lua și acasă. “Vreau să pun o postare pe facebook cu apa asta, despre care zic ăștia că nu este potabilă. Ei, de fapt, ce vor să facă? Vor să cumpărăm curentul de la străini”, a spus Gherendi, care susține că anumite forțe vor ca România să își piardă independența energetică.

Acesta se întreabă unde au filmat ecologiștii fântâna cu apă murdară. “Asta e o fântână de unde bea minerii de 30 de ani. Ei au pus o filmare cu o fântână, nu știu unde au găsit-o”, a spus Gherendi, arătând că filmarea lui a fost făcută la doar câteva zeci de metri de carieră. (R.S.)

Vizualizări: 2,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: