CE Oltenia funcționează cu patru grupuri energetice

Perioadă extrem de dificilă pentru CE Oltenia, care vineri funcţiona doar cu patru grupuri energetice. Mulți dintre salariați sunt în șomaj tehnic din cauza cererii reduse de energie și abia de la mijlocul lunii viitoare se poate discuta de repunerea în funcțiune a altor unități energetice de la termocentralele CE Oltenia.

CE Oltenia funcționează la limită cu grupurile energetice și nu ajunge să livreze mai mult de 1300 MW în sistem. Totul depinde de cererea de energie pe bază de cărbune care în această perioadă este bătută drastic de hidro care asigură peste 32% din energia necesară pe piață. În aceste condiții două treimi din grupurile energetice funcționale ale termocentralelor din CE Oltenia sunt oprite. "Piața este destul de dificilă, dar ca în fiecare an, așa este primăvara. Dunărea oricum își va reduce debitul spre iunie, se va opri Cernavodă în mai, ee sper că vom porni al cincilea grup undeva la mijlocul lunii mai și al șaselea grup undeva la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iunie. Acum funcționăm cu patru grupuri, undeva la 1200-1300MW putere maximă, puterea medie este undeva la 1000MW. Funcționăm cu 3 grupuri de la Rovinari unul la Turceni și grupul de la Craiova care este prins și pentru termoficarea orașului Craiova care funcționează în cogenerare. Din mai vom avea 2 la Rovinari, 2 la Turceni, și sper să pornesc și grupul 7 Ișalnița sau grupul 8 Ișalnița. Grupul 8 Ișalnița prima dată", a declarat Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia.
Reprezentanții CE Oltenia speră ca la ședința din această săptămâna supraveghetorii să aprobe continuarea lucrărilor la grupul energetic nr. 5 de la Termo Rovinari. "Grupul 5 sperăm să-l deblocăm săptămâna viitoare în Consiliul de Supraveghere, să obținem aprobarea, iar în această vară să începem să facem efectiv lucrările cât să terminăm demontarea și să începem și montarea echipamentelor noi", a mai spus Ionel Ilie.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: