Scenariu: Chinezii vor să cumpere CEO

Chinezii vor să cumpere Complexul Energetic Oltenia, iar asta explică disponibilizările anunţate în ultima perioadă, susţine Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj. Acesta spune că există un document, semnat de oficiali chinezi, care a fost înregistrat la Secretariatul General al Guvernului, în urmă o lună. Daviţoiu crede că se urmăreşte intrarea în insolvenţă a complexului pentru a putea fi vândut pe nimic.

Nicolae Daviţoiu spune că CE Oltenia ar figura pe lista societăţilor pe care vor să le cumpere chinezii. „În ultima perioadă circulă un document adresat Guvernului României, prin care statul chinez vrea să cumpere anumite societăţi româneşti. Este vorba despre: Cupru Min, Olchim, Tarniţa Lăpuşteşti şi CEO. Scrisoarea este semnată de reprezentanţi legali ai statului chinez şi este adresată Guvernului României. Dacă această scrisoare este datată, aşa cum se spune, de o lună de zile s-ar putea să aibă legătură cu evenimentele care se petrec în momentul de faţă”, a declarat Daviţoiu.
Liderul PMP Gorj consideră că aceasta ar fi explicaţia faptului că se urmăreşte intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Oltenia. „Ştiti foarte bine că orice societate comercială când este în insolvenţă se cumpără la un preţ mult mai mic decât dacă ar fi o societate profitabilă. S-ar putea ca aceste restructurări de personal să aibă legătură cu aşa ceva. Intenţia statului chinez este foarte clară, este o scrisoare oficială adresată Guvernului României, are şi antent că a fost primită la Secretariatul General al Guvernului”, susţine Nicolae Daviţoiu.

Vizualizări: 2,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: