CE Oltenia ia credit pentru certificate și alte cheltuieli

Complexul Energetic Oltenia și-a asigurat o serie de bunuri pentru a încerca să acceseze încă un credit, cu care să cumpere certificatele de carbon de care are nevoie, dar și să acopere alte cheltuieli curente.

"Întrucât până la această dată Comisia Europeană nu a finalizat analiza în vederea aprobării Planului de restructurare, iar termenul limită de conformare a societății privind achiziționarea certificatelor de gaze cu efect de seră aferente anului 2020 este 30 aprilie 2021, mai puțin de 2 luni, se impune ca societatea să dispună de lichiditățile necesare achiziționării certificatelor de gaze cu efect de seră aferente anului 2020. În acest sens, pentru a nu afecta desfășurarea în condiții de siguranță tehnico-economice a activității de producere a energiei electrice și implicit a Sistemului Energetic Național, societatea trebuie să obțină un împrumut pentru acoperirea necesarului de lichidități aferente atât cheltuielilor cu certificatele de CO2, cât și a altor cheltuieli curente", se arată în anunțul postat pe site-ul de licitații publice.

Contractul de evaluare a bunurilor a fost câștigat de SC A.S. Consulting Company SRL, pentru suma de 74.000 RON.

Creditul ar putea fi luat chiar de la Ministerul de Finanțe, în bugetul de stat fiind provizionată suma de 241 de milioane de euro de care are nevoie Complexul Energetic Oltenia. Rămâne de văzut dacă este necesar un accept al Comisiei Europene.

Vizualizări: 3,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: