Contract semnat pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, miercuri, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Craiova - Târgu Jiu.

După luni așteptări și nenumărate promisiuni, contractul a fost semnat cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.
Valoarea contractului este de 20,2 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile.

„Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în: elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; întocmirea documentației suport și asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă; proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări; asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări”, anunță CNAIR.

Durata contractului este de 24 de luni. Potrivit caietului de sarcini, traseul actual ce face legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova – Filiași – Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași – Târgu Jiu, un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. „Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, se arată în documentație.

Odată cu realizarea studiului de fezabilitate, urmează a se stabili și traseul noii șosele de mare viteză, fiind luate în discuții două variante, prin Filiași sau prin Târgu-Cărbunești.

„Azi am participat, la sediul CNAIR, la semnarea contractului pentru proiectarea „la cheie” (studii geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizații) pentru drumul expres Craiova - Târgu Jiu (cu o lungime de circa 100 km)”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Noul drum va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. „Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone”, a mai spus Drulă.

Galerie foto


Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: