CE Oltenia îi răspunde lui Miruță. Ce s-a întâmplat după decesul salariatului strivit de volă

Complexul Energetic Oltenia a răspuns într-un comunicat acuzațiilor aduse de deputatul USR Gorj, Radu Miruță, de la tribuna parlamentului.

Acuzațiile parlamentarului au fost legate de decesul unui salariat, strivit de vola pe care lucra. “Au trecut 30 de zile și nu s-a demarat nicio anchetă serioasă!!! Vola ucigașă este abandonată pe câmp, nesigilată, neexpertizată! Cer public CEO să renunțe la orice tertipuri și să-și dea întregul concurs la aflarea adevărului integral despre moartea lui Petre Stoian. Inclusiv achitarea expertizei tehnice solicitate de ITM!”, a susținut Miruță.

CE Oltenia a transmis că a pus toate informațiile la dispoziția instituțiilor care le-au solicitat. “În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Roșia Peșteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în conformitate cu prevederile art. 1161 al Normelor Metodologice de Aplicare a Legii SSM nr.319/2006 (aprobate prin HG nr.1425/2006)”, a comunicat CEO.

CE Oltenia a comunicat și informațiile pe care le-a pus la dispoziția Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. “Prin adresa nr. 17372/CSSM/23.11.2021, înregistrată la CE Oltenia cu nr. 2981/DG/ 25.11.2021, ITM Gorj a comunicat numele și datele de contact ale expertului tehnic judiciar desemnat pentru efectuarea expertizei tehnice privind evenimentul produs la UMC Rosia Pesteana - sector Rosia, în care a fost implicat un utilaj tip incarcator frontal; Prin adresa nr.3005/DG/26.11.2021, CE Oltenia a solicitat expertului tehnic desemnat sa comunice pretul pe care-l solicita pentru efectuarea expertizei; Prin adresa expertului tehnic desemnat, inregistrata la CE Oltenia cu nr. 3037/03.12.2021, a fost comunicată suma solicitată pentru efectuarea expertizei;In data de 06.12.2021, Departamentul PPSM intocmeste Referatul nr. 771 prin care solicita plata expertizei;In data de 07.12.2021, suma solicitata este achitata prin ordin de plata in contul indicat de expertul tehnic judiciar; In data de 08.12.2021, prin e-mail, expertul tehnic judiciar confirma efectuarea platii si comunica faptul ca in cursul saptamanii 13 – 17.12.2021 urmeaza sa fie stabilita de comun acord data efectuarii expertizei in teren”.

Astfel, pentru expertiza tehnica judiciara a utilajului tip incarcator frontal implicat in eveniment, dispusa de ITM Gorj, CE Oltenia a achitat cheltuielile aferente, prin ordin de plata, in termen de 2 zile lucratoare de la data comunicarii acestora de catre expertul tehnic desemnat (respectiv cu o saptamana anterior datei in care domnul deputat Radu Miruta a somat CE Oltenia sa achite contravaloarea expertizei tehnice dispuse de ITM Gorj), urmand ca, in cursul saptamanii curente sa fie stabilita data efectuarii expertizei in teren.

De asemenea, la nivelul CE Oltenia, se desfasoara un control riguros asupra modului in care sunt respectate normele de sanatate si securitate in munca, conducerea companiei fiind preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si de siguranta acestora la locurile de munca, a mai comunicat compania.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: