Minerii de la Jilț Nord au reluat activitatea

Carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia lucrează în parametri, cu excepția celei de la Jilț Sud, unde minerii încă protestează.

Cei de la Jilț Nord au renunțat la protest în această dimineață și au reluat lucrul.

Principala supărare a salariaților CE Oltenia este legată de faptul că au fost mințiți de politicieni cu privire la pensionarea la 52 de ani. Legea care a intrat în vigoare în vară permite asta, dar numai după 25 de ani lucrați de acum încolo în cariere miniere și termocentrale, nefiind asimilată perioada lucrată până acum, cum se așteptau salariații.

Sunt câțiva lideri de sindicate mici și politicieni din opoziție care incită la proteste, unul fiind chiar deputatul USR Radu Miruță, care anunța încă de săptămâna trecută că va fi grevă generală de luni, în carierele miniere. Nu a fost așa, au fost însă mai multe proteste despre care minerii spun că sunt spontane, deși au fost anunțate de Miruță.

Ca de obicei, amestecul politic strică tot, astfel că a lipsit unitatea, iar oamenii s-au întors la muncă, mai ales că liderii federațiilor sindicale au avut ieri o întâlnire cu ministrul Muncii, pentru a debloca situația.

Noua promisiune este că undeva în februarie, anul viitor, legea va fi modificată la Camera Deputaților.

Vizualizări: 2,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: