Sprijin pentru opt mii de firme din HoReCa

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat că acordurile de plată pentru programul HoReCa au început să se transmită de marţi, 14 decembrie. Plăţile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie.

"Începând de astăzi (marţi - n. red.), în cadrul aplicaţiei electronice de înscriere, se transmit acordurile de plată pentru programul HoReCa. Pentru creditele bugetare disponibile în acest moment, în valoare de 1 miliard de lei, s-a aplicat prorata în procent de 46,87% din sumele contractate", se precizează în anunţul postat pe Facebook.

La începutul lunii, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, anunța că anul acesta va fi achitată suma de un miliard de lei către antreprenorii din sector.

"La mai puţin de două săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunţ că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită şi diferenţa de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse şi aprobate", a declarat Cadariu, potrivit unui comunicat al ministerului.

Vizualizări: 718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: