CE Oltenia, în discuții să cumpere cărbune de la microcariere

Complexul Energetic Oltenia ia în calcul să cumpere cărbune de la carierele private din Gorj! În județul nostru există 12 astfel de cariere, iar reprezentanții CEO au început discuții cu patronii pentru a ajunge la o înțelegere. 

Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o situație fără precendent. Societatea care deține mai multe cariere miniere, în care tone de cărbune sunt neexploatate, a ajuns în situația să apeleze la mediul privat. Cea mai mare carieră, Roșia, este blocată de o decizie a instanței. La Termocentrala Rovinari a fost deja oprit un grup energetic, în principal din lipsă de cărbune. 

Proprietarul unor cariere din Motru, Ion Negricioiu, confirmă discuțiile pentru vânzarea de lignit către CE Oltenia. 

„În luna iulie, noi cei din mediul privat, am avut două întâlniri cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. Subiectul principal care a fost adus în discuție a fost despre intenția pe care CEO o are și anume de a cumpăra cărbune de la noi. Până în momentul în care purtăm această discuție încă nu am început să vindem, pentru că este o procedură elaborioasă la mijloc, dar intențiile au fost clare”, a declarat Ion Negricioiu, proprietarul a două cariere private, situate în comuna Cătunele.

Subiectul a fost deschis și de sindicalistul Constantin Crețan, într-o emisiune la Radio Infinit. El spunea că sunt perimetre unde se mai poate excava. 

„S-a abandonat rezerva de cărbune de la Bustuchin, avem perimetrul de la Peșteana, care se poate exploata tot cu utilaje clasice, iar complexul este într-o situație fără precedent, din nou este pe pierdere.”, a afirmat Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia.

Vizualizări: 4,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: