Orăşenii se mută la ţară. Primar: Facem un cartier nou, oamenii au început să construiască

Localităţile limitrofe oraşelor se dezvoltă văzând cu ochii. Pentru că este cerere mare, preţurile terenurilor au explodat în comunele din jurul Târgu Jiului. Comuna Drăguţeşti este unul dintre exemple. Aici va fi ridicat un cartier nou de locuinţe. Au fost deja vândute mai multe parcele şi urmează să fie ridicate şi casele. Şi în comuna Teleşti, se vând terenuri pe bandă rulantă. Mulţi orăşeni îşi cumpără proprietăţi şi se mută la ţară.

În comuna Drăguţeşti, noii proprietari au fost atraşi şi de faptul că au utilităţile aproape. Primarul Ion Popescu a declarat că, în curând, va fi ridicat un cartier nou de locuinţe în comună. „Facem un cartier nou. Două doamne au parcelat o suprafaţă destul de mare de teren, au vândut deja parcelele. Oamenii au început să construiască. Noi venim cu investiţii în spatele lor. Le dăm apă, canalizare, gaze. Sunt proiecte făcute şi sperăm să fie o comună foarte mare Drăguţeşti-ul. Este lângă Târgu Jiu şi Rovinari, două oraşe în continuă dezvoltare”, a declarat primarul din Drăguţeşti, Ion Popescu.

Aceeaşi situaţie este şi în Teleşti. „Foarte mulţi oameni de la oraş se retrag la ţară. Noi extindem şi lucrăm la planul urbanistic general. Extindem zona construibilă. Ne dorim să vină cât mai mulţi oameni în localitate. Suntem foarte aproape de trei oraşe şi ne dorim să creştem numărul de locuitori în continuare”, a spus primarul din Teleşti, Romulus Bîldea. 

Vizualizări: 6,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: