Au pus pe așteptare ajutoarele pentru minerii bolnavi. Sindicalist: Au zis că se taie

Ajutoarele pentru minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia ar putea fi puse pe așteptare. Liderul de sindicat Ion Popescu susține că oficialii companiei au anunțat deja reprezentanții salariaților că nu se vor mai acorda ajutoare medicale. Asta în ciuda faptului că sunt mulți angajați care au grave probleme de sănătate și au solicitat companiei un sprijin financiar.

“Nu suntem mama răniților!” Acesta ar fi fost răspunsul directorilor din companie când sindicaliștii au ridicat problema acordării unor ajutoare pentru angajații care au probleme de sănătate. Problema ar fi apărut în ședința în care chiar un lider sindical, bine plătit de companie pe un post de inspector social, ar fi cerut 1.500 de lei pentru un consult.

Compania ar vrea să sisteze mare parte din aceste ajutoare pentru salariații bolnavi. Decizia a fost comunicată, susține sindicalistul Ion Popescu, în ultima ședință dintre sindicate și administrația Complexului Energetic Oltenia.

“Nu suntem mama răniților! Așa ne-a spus administrația. Păi ce, se duce Popescu, face intervenție chirurgicală și ce? Compania aceasta e mama răniților, așa ni s-a spus nouă! Sunt mulți colegi bolnavi care au nevoie de ajutor din partea companiei. O mare parte din ajutoarele medicale se taie, nu se mai dau de săptămâna viitoare”, a declarat, la Tele3, Ion Popescu, lider de sindicat în zona Jilț.

Administrația intenționează să acorde astfel de ajutoare doar pentru cazuri grave și urgente.

Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: