Ce se întâmplă cu hotărârea de guvern pentru Roșiuța

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat, miercuri, ministrului Mediului, Costel Alexe, ca la următoarea şedinţă a Executivului să vină cu proiectul de hotărâre privind scoaterea din circuitul silvic a suprafeţelor necesare pentru deblocarea fronturilor de lucru în carierele Complexului Energetic Oltenia.

„Domnul ministru, nu uitaţi că aşteptăm hotărârea de Guvern pentru scoaterea din circuitul silvic a suprafeţelor necesare pentru crearea frontului de lucru pentru Compania Energetică Oltenia. Aici este absolut necesară adoptarea acestei hotărâri de guvern pentru că avem nevoie de acest front de lucru pentru a asigura cărbunele necesar funcţionării Complexului Energetic. Este o prioritate absolută. (...) La următoarea şedinţă de Guvern vreau să avem pe masă această HG”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Mediului a precizat că încă se lucrează la acest act normativ. „Domnule prim-ministru, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu dumneavoastră, cu cei de la Ministerul Justiţiei, cu cei de la Ministerul Economiei, se lucrează cu celeritate la acest lucru”, a spus Alexe.

Primele terenuri ce vor fi scoase din fondul forestier sunt în zona Roșiuța. Cariera a cumpărat mai multe hectare de pădure, pentru a se extinde, dar nu le poate defrișa, blocajul fiind la Ministerul Mediului.

Guvernul a modificat deja Codul silvic în favoarea CE Oltenia. Modificările au fost publicate marți în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 2,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: