CE Oltenia, mama răniţilor din economie

Complexul Energetic Oltenia este atât de profitabil, mulţumită şi secetei care a afectat Hidroelectrica, încât este folosit pentru astuparea unor găuri negre din economie. Guvernul vrea să le bage pe gât minerilor şi energeticienilor din Gorj termoficarea din Craiova, o societate pe pierderi şi cu datorii de două mii de miliarde de lei vechi. CE Oltenia a fost folosit şi pentru repornirea combinatului Oltchim, deşi este puţin probabil să îşi recupereze consumul de energie în viitorul apropiat.

CEO a contribuit la repornirea combinatului Oltchim şi livrează și acum energie electrică, în baza unui acord de întrajutorare, după cum a declarat directorul Laurenţiu Ciurel. Asta deși are de recuperat datorii de peste 70 milioane lei noi de la unitatea vâlceană. „Pot să anunț că am fost printre cei care am contribuit printr-un contract de barter, de întrajutorare, alături de centrala Govora, la repornirea Oltchim. Și de acolo vin vești bune, în sensul că există un consorțiu de bănci care au fost atrase de ideea de a refinanța producția și că există premise de recuperare a acestei datorii, după ce Oltchimul va fi full operațional, adică în decursul a câtorva săptămâni. La ora aceasta, cu energia asigurată și de Complexul Oltenia, s-a reușit repornirea a circa 30% din instalații“.

Salariaţii Oltchim protestează de zile bune la poarta fabricii, pentru că nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni. Cinci dintre ei au intrat în greva foamei. Oamenii cred că Oltchim nu va mai fi deschis vreodată şi cer să plece acasă cu plăţi compensatorii.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: