CE Oltenia, noi măsuri împotriva coronavirusului

Cu 13 mii de salariați, cel mai mare angajator din județul Gorj ia măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Oficialii Complexului Energetic Oltenia au anunțat că sunt dezinfectate zilnic autobuzele care transportă minerii acasă și la muncă. De asemenea, prezența nu se mai face în sălile de apel, unde se strâng sute de mineri, ci direct la locul de muncă.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că primele măsuri au fost luate încă de la confirmarea primului caz de coronavirus. Prezența se face acum la locul de muncă.

În acest fel, minerii nu se mai îngrămădesc în sălile de apel, unde orice virus s-ar putea răspândi cu ușurință. “Încă de la prima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, societatea a încercat să lucreze la prevenția personalului. Cel mai bine este ca personalul să conștientizeze că modul cum gestionează ei această situație contează foarte mult. S-au luat anumite măsuri, sunt medii aglomerate la noi. Mă refer la sălile de apel, unde se face prezența. S-a dispus ca prezența să se facă la locul de muncă”, a declarat Burlan, la Accent TV.

Și nu sunt singurele măsuri. Societatea Minprest, care prestează servicii pentru compania energetică, a fost anunțată să facă mai multe acțiuni de igienizare. În plus, toate autobuzele care duc minerii și energeticienii la muncă sunt dezinfectate zilnic. „Un loc aglomerat este și transportul salariaților de acasă către locul de muncă. S-au cerut măsuri suplimentare transportatorilor, prin dezinfecția după fiecare transport al autobuzului. S-a solicitat prestatorului curățenie Minprest să organizeze o activitate suplimentară, să dezinfecteze încăperile, grupurile sociale, toate obiectele care sunt expuse atingerii de mai multe persoane plus că, la nivelul fiecărei subunități, s-au constituit comitete pentru a urmări cum se instituie măsurile de prevenție împotriva răspândirii acestui virus. Cel mai important, lumea să nu intre în panică. Pentru noi, ar fi dificil dacă ar apărea astfel de cazuri fiindcă suntem o societate cu flux continuu. Avem specialități unde nu poate să lucreze oricine și măsurile pe care le impunem sunt stricte și trebuie respectate”, a mai explicat Burlan.

Vizualizări: 7,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: