CE Oltenia, obligat să recupereze bani de la directori

Conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia a fost mandatată de acţionari să ia toate măsurile, inclusiv pe cale judecătorească, pentru a recupera de la foşti directori şi supraveghetori banii încasaţi în plus. Este vorba de punerea în aplicarea a unor măsuri stabilite de ANAF încă din februarie, când s-a constatat că în anii trecuţi şefii companiei au fost plătiţi în plus, prin falsificarea indicatorilor de performanţă.

Un raport al supraveghetorilor arată şi care sunt persoanele care au de returnat bani. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie 2014 – 30 septembrie 2015, următorii directori au primit bani în plus: Ion Petroniu – 61.209 lei net, Daniel Antonie – 53.137 lei, Aurel Medinţu – 60.126 lei, Maria Scurtu – 41.206 şi Adriana Vîlceanu – 5.687 lei. La aceste sume se adaugă penalităţile de întârziere, care în cazul lui Petronie, Antonie şi Medinţu depăşesc cinci mii de lei. Dacă directorii nu vor accepta să restituie banii de bună voie, aceştia vor fi acţionaţi în instanţă de conducerea executivă. Interesant este că Antonie încă face parte din Directorat, în timp ce Medinţu nu mai lucrează în complex.
Nu doar directorii, ci şi foştii supraveghetori au bani de restituit. În cazul lor, sumele sunt mult mai mici, de câteva mii de lei. Riscă să fie daţi în judecată Gabriel Dumitraşcu, Răzvan Purdilă, Georgiana Porumbel, Cătălin Spătaru şi Alin Chiţu.

Vizualizări: 3,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: