Acordarea cotei de cărbune, discutată în august

Incertitudine în ceea ce priveşte asigurarea cotei de combustibil pentru salariaţii CE Oltenia. Sindicatele și administraţia s-au întrunit marţi, 12 iulie, în şedinţă pentru a clarifica acest aspect, însă nu au stabilit nimic concret. Sindicaliştii spun că până în data de 12 august vor fi întocmite listele cu angajaţii care doresc să primească această cotă de combustibil în natură, dar şi că până la sfârşitul anului ar putea primi şi ceilalţi salariaţi echivalentul în bani. Cei din administraţie însă s-au arătat rezervaţi în această privinţă.

Discuţiile între administraţie şi sindicate au fost destul de aprinse, asta după ce sindicatele au adus în discuţie subiectul legat de asigurarea cotei de cărbune pentru salariaţi. În următoarea perioadă vor fi întocmite listele cu minerii şi energeticienii care vor să primească în natură cota de combustibil. Legat de cantitatea ce va reveni fiecărui salariat, nu au stabilit nimic în comisia mixtă. "Până pe data de 12 vor depune cereri cei care vor să ridice cota în natură și se vor identifica unele unități din care se poate lua cărbune. Pe data de 12 ne vom întâlni și vom stabili cuantumul de combustibil care va fi acordat în echivalentul valoric. Administraţia, normal, ne-a adus la cunoştinţă că e o perioadă grea, trebuie să facem rost de acel cash flow, sperăm, de aceea am şi amânat o lună pentru a da răgaz administraţiei".
Cei din administraţie au fost rezervaţi şi au spus că abia la şedinţa următoare ar putea fi clarificată această problemă. "Vorbim în 12 august", a fost reacţia managerului CE Oltenia, Ionel Ilie.
Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) cred că de această dată administraţia va acorda şi echivalentul în bani al cotei de combustibil celor care nu vor dori să beneficieze de acesta în natură. "Au fost discuţiile tensionate la început pentru că nu prea voiau să dea nimic. Până la urmă i-am convins că până la următoarea şedinţă vom identifica salariaţii care doresc cărbunele în natură pentru încălzirea locuinţei proprii şi ulterior se vor da, noi estimăm 3000-4000 judecând după anii precedenţi. După aceea, până la sfârşitul anului dăm şi în echivalent bănesc la restul salariaţilor companiei", a explicat Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedinte al FNME.
Sindicaliştii au mai spus că în trecut au fost salariaţi care în urma concedierii şi contestării în instanţă au câştigat inclusiv echivalentul în bani a cotei de cărbune ce le revenea şi pe care administraţia CE Oltenia nu a dorit să le-o acorde.

Vizualizări: 3,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: