CE Oltenia promite că nu va redeschide vechiul depozit de la Roșia

”Termenul de finalizare a lucrărilor la noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia a rămas acelaşi ca cel comunicat anterior autorităţilor din Rovinari, respectiv luna august 2019”, arată Complexul Energetic Oltenia într-un comunicat, dând asigurări că vechiul depozit care a poluat până acum orașul Rovinari nu va mai fi redeschis.

Acționarii CE Oltenia vor fi informați în ședința din luna mai cu privire la acest nou termen, iar în document se precizează că valabilitatea contractului cu firmele care asigură demontarea utilajelor de la vechiul depozit și montarea în cel nou se prelungește până la 31 decembrie. Compania explică și acest termen: “Referitor la data de 31.12.2019, aceasta reprezintă durata de valabilitate a contractului, respectiv data la care acesta încetează să producă efecte numai dacă au fost epuizate convențional sau legal toate efectele pe care contractul le produce, inclusiv cele referitoare la eventualele pretenții fondate pe clauze ale acestuia. În această perioadă, trebuie închise toate neconformitățile consemnate cu ocazia recepției și restituită parțial garanția de bună execuție, conform prevederilor legislației în vigoare”.

Depozitul vechi a fost închis pentru nerespectarea normelor de mediu, dar redeschis în ultimele ierni prin hotărâre de guvern, din motive de siguranță națională. Primarul din Rovinari, Robert Filip, a spus că sub nicio formă nu va accepta o nouă redeschidere a depozitului. (A.A.)

Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: