CE Oltenia promite investiţii la Săcelu. Primar: Nu cred că este o povară

Autorităţile locale din comuna gorjeană Săcelu sunt nemulţumite că CE Oltenia ţine închise mai multe obiective de la baza de tratament. Este vorba de hotelul, cantina şi bazinele interioare. Pentru redeschiderea lor este nevoie de investiţii majore, iar reprezentanţii CE Oltenia spun că le vor face abia în următorii ani.

Staţiunea Săcelu este la mare căutare în această perioadă. Duminica trecută au fost circa 3.000 de turişti la bazinele în aer liber, singurele care mai funcţionează din toată baza de tratament Săcelu. Hotelul Minerul, bazinele interioare şi cantina recent înfiinţată au fost trecute în conservare. Autorităţile locale din Săcelu cer conducerii CE Oltenia să redeschidă toate obiectivele. Mai mult, spun că sunt dispuse inclusiv să preia baza de tratament pentru a o moderniza pe fonduri europene. „Doar acele bazine exterioare, şi o spun cu durere în suflet, mai funcţionează în prezent. Investiţii la această bază s-au făcut cu câţiva ani în urmă, s-au investit aproximativ 1,8-2 milioane de lei. Arată extraordinar de plăcut, lumea se simte bine, pleacă mulţumită, însă îmi pare rău că baza de tratament unde se făceau băi calde, diferite proceduri cu parafină, ultrasunete, nu mai funcţionează din lipsă de investiţii. Aş ruga CE Oltenia să-şi aplece un pic privirea şi către această bază de tratament, pentru că este o emblemă a localităţii, a Gorjului. Și poate aduce şi mult profit”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

 CEO: Prioritar este hotelul

Baza interioară de tratament a fost închisă pentru că nu este profitabilă pentru CE Oltenia. Reprezentanţii companiei energetice spun că vor face totuşi investiţiile necesare în următorii ani. „Hotelul, baza şi cantina sunt în conservare. Erau cheltuielile foarte mari dacă funcţionau. Nu acopereau cheltuielile, pentru că o baie caldă acolo avea un tarif, de exemplu, de 20 de lei, iar cheltuielile cu apa, cu baia, căzile, asistenta, se duceau undeva la 68-70 de lei. Prognoza pentru anul viitor este să se aprobe în execuţia bugetară investiţii pentru această bază, baza interioară şi hotelul. Neavând activitate hotelul, nici cantina nu mai funcţionează. Este modernă, are utilaje moderne, nu-i o problemă, dar trebuie investiţii majore făcute la hotel şi reparaţii la baza interioară. Prioritar este hotelul”, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul directorul general al CE Oltenia.

 

Băi gratuite

Autorităţile locale din Săcelu spun că şi-ar dori ca CE Oltenia să acorde gratuitate localnicilor la bazinele de tratament de pe plajă. „N-am putut să fac acest lucru pentru acest an. Sper ca după investiţiile pe care le vor face, să nu fie o povară acei cetăţeni, 200 sau 300, care s-au născut şi au crescut aici, să poată beneficia de aceste băi gratuit. Este dorinţa mea şi cred că până la anul vom putea rezolva această doleanţă a cetăţenilor. Nu cred că este o povară la zecile de mii de turişti care trec pragul staţiunii”, a explicat primarul din Săcelu.

TRATAMENT

În staţiunea Săcelu pot fi tratate afecţiuni ale aparatului locomotor, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni ale sistemului nervos central, afecţiuni ale aparatului respirator, afecţiuni ORL, afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale.

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: