Şase sute de zile de minciuni pentru mineri şi energeticieni

Liderul sindical de la termocentrala Rovinari, Manu Tomescu, numără zilele de când politicienii gorjeni au promis mixul energetic. Au trecut aproape 600 de zile de când parlamentarii şi-au luat mandatele, iar subiectul este complet uitat. Strategia energetică a guvernului ar fi trebuit prezentată vinerea trecută, dar momentul a fost amânat cu câteva săptămâni. Potrivit unor surse, mixul energetic nu este prins în strategie.

Manu Tomescu, dar şi alţi sindicalişti, cred că viitorul companiei din Gorj depinde în primul rând de realizarea unui mix energetic. „Parlamentarii au promis în alegeri un mix energetic naţional în care să fie integrat şi Complexul Energetic Oltenia, iar compania noastră să nu mai fie nevoită să facă faţă unei concurenţe nedrepte, cu alte entităţi energetice puternic subvenţionate de statul român. În toată această perioadă, compania noastră continuă să fie jecmănită prin tot felul de biruri. Şi că să vă faceţi o părere, numai suma dată pe certificatele de carbon într-un singur an depăşeşte cu vreo două sute de milioane fondul de salarii al celor 13.000 de salariaţi din CE Oltenia”, a spus Tomescu.

Liderul sindical susţine că „CEO a rămas tot singur într-o piaţă energetică plină de interese lacome şi ascunse, iar MIXUL ENERGETIC NAŢIONAL rămâne deocamdată doar o promisiune electorală”.

Manu Tomescu a spus că până şi guvernanţii recunosc că piaţa de energie serveşte interese mafiote. Acesta a făcut referire la declaraţia consilierului premierului, Darius Vâlcov, care a spus că în piaţa energiei mafia este mare, iar cei care încearcă să schimbe lucrurile sunt ameninţaţi şi şantajaţi. „În piaţa energiei, lucrurile sunt mai delicate. Mafia e atât de mare încât trebuie să te porţi cu mănuşi”, a fost declaraţia lui Vâlcov.

Vizualizări: 3,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: