Ultimatum pentru primari

Temă şi pentru primarii din Gorj trasată de ministrul Educaţiei: să dispară din şcoli toaletele din fundul curţii! Valentin Popa le-a dat şi termen edililor: 2020. „Educaţia este o prioritate naţională şi, sigur, toţi primarii sunt invitaţi să aplice proiecte în acest sens. Toaletele în curte trebuie să dispară până în anul 2020”, a fost mesajul ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Misiunea este extrem de dificilă pentru primarii din Gorj, de exemplu, unde aproape 100 de şcoli încă au toaletele în curte. Edilii susţin că nu au bani să investească. Mai mult, le e teamă că acestea s-ar putea închide din lipsă de elevi până în 2020, iar modernizările ar fi inutile.

Un exemplu este localitatea Dăneşti, unde mai funcţionează două şcoli generale din nouă. Atât la şcoala din Brătuia, cât şi la cea din Văcarea, copiii merg în toaletele din fundul curţii. „Nu am reuşit să obţinem bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Noi am depus proiecte, am solicitat bani, dar n-am avut noroc. La şcoala din Văcarea încercăm să construim nişte toalete noi, cu termopane şi centrală termică. O să fie gata până la sfârşitul lunii, dar şi acestea sunt tot în curtea şcolii. Am încercat să facem investiţia cu banii noştri. Cam 50 de mii de lei s-au cheltuit acolo, deşi şcoala are nevoie şi de alte reparaţii, dar sunt copii puţini. Nu ştim dacă la anul, de exemplu, şcoala va mai funcţiona”, a spus viceprimarul Marcel Bîzu. (M.M.)

Vizualizări: 722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: