CE Oltenia se constituie parte civilă, când nu e vorba de Ciurel

Complexul Energetic Oltenia nu a răspuns nici până azi dacă s-a constituit sau nu parte civilă în procesul în care directorul general Laurenţiu Ciurel este judecat alături de premierul Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi directorii din energie Dumitru Cristea şi Octavian Graure. În schimb este sigur că CE Oltenia s-a constituit parte civilă în al doilea dosar al primarului din Bîlteni, Gheorghe Păsărin.

Potrivit rechizitoriului din dosar, CEO s-a constituit parte civilă pentru 13 mii de lei, prejudiciu de mii de ori mai mic decât cel constatat de procurori în dosarul Turceni-Rovinari. Deputatul Scarlat Iriza a calculat un prejudiciu de 5,6 milioane de euro în acest dosar. Rechizitoriul în dosarul contractelor de consultanţă este datat 16 septembrie, dată la care CEO nu se constituise  parte civilă.

În schimb, în dosarul primarului suspendat din Bîlteni, Complexul Energetic este parte civilă. Pe 21 septembrie CE Oltenia „a declarat că se constituie parte civilă cu suma de 13.248,90 lei, reprezentând contravaloarea de circulaţie a imobilelor terenuri agricole extravilane, ce au fost reconstituite inculpatului Păsărin Gheorghe şi lui U.D.“, se arată în Rechizitorul lui Păsărin. Şi primăria Bîlteni e parte civilă, încercând să recupereze suma de 60.029 lei.

Ministrul Andrei Gerea evită şi el să dea un răspuns cu privire la recuperarea acestor sume şi cu menţinerea în funcţie a lui Laurenţiu Ciurel, inculpat în dosar. Gerea a răspuns în băşcălie la o interpelare făcută de Niculina Mocioi, deputat PNL. În loc să răspundă la întrebări, el a vorbit despre măsurile luate pentru eficientizarea CEO. Drept urmare, acum câteva zile aceasta i-a retrimis întrebările, cu precizarea că vrea un răspuns şi nu baliverne. Şi deputatul Scarlat Iriza aşteptă un răspuns de la Ministerul Energiei, la o întrebare pe acelaşi subiect.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: