Răuţ: Firmele de pază, aspiratoare de bani

Fostul director de la Direcţia de Pază, Ion Răuţ, a continuat declaraţiile şi atacurile la adresa conducerii CE Oltenia, care a decis desfiinţarea direcţiei. Răuţ spune că desfiinţarea direcţiei este cadoul făcut de Directorat hoţilor şi firmelor de pază, pe care le-a numit aspiratoare de bani. Răuţ mai spune că nu va accepta postul de şef de serviciu la pază dacă îi vor fi reduse atribuţiile.

Ion Răuţ a declarat că desfiinţarea Direcţiei de pază este un cadou pe care administraţia CEO condusă de Laurenţiu Ciurel l-a făcut hoţilor şi firmelor de pază. „Cred că se va face amputarea atribuţiilor şi atunci putem face următoarea observaţie: desfiinţarea direcţiei de pază este cadoul făcut de Directorat hoţilor şi în parte firmelor de pază care nu-şi fac treaba“, a spus Rîuţ numind firmele de pază aspiratoare de bani. Anual, complexul cheltuieşte 15 milioane de lei cu paza, iar furturile de cărbune şi alte materiale tot cresc. Mai tot timpul câştigătorul licitaţiei este Signovince, firma lui Ion Făget, fostul şef al SRI. „L-am auzit pe domnul Ciurel spunând aşa cum emfază. O să iau consultant din big four. Păi şi paza de unde o luaţi, domnule Ciurel? Din last five sau de unde? Dacă suntem cu pretenţii trebuie să ne luăm şi pază din vârful profesioniştilor“, a mai spus Răuţ referindu-se la firmele de pază.

Răuţ invocă dreptul muncii în apărarea sa, deşi când a fost director la resurse umane au fost cele mai mari abuzuri asupra salariaţilor. „După toate normele de dreptul muncii nu mă pot numi şef de serviciu, pentru că mai trebuie şi acordul meu. În relaţia de muncă consensul este cel care stăpâneşte situaţia. Până când o să fie şi acordul meu, numirea nu îndeplineşte condiţiile. În principiu acordul meu ţine de ceea ce va conţine acest serviciu. Dacă se intenţionează o amputare grosieră a atribuţiilor fostei direcţii nu o să accept. Dacă se vor păstra în linii mari acele atribuţii nu am nici un motiv să refuz numai pentru faptul că e un salariu mai mic. Dar opinia mea e că nu se vor menţine“, a mai spus Răuţ.

RETRAGERE

Răuţ a evitat să-l mai atace pe Ciurel aşa cum a făcut-o săptămâna trecută, menţionând şi că a vorbit cu acesta despre una din declaraţiile sale. Cea în care spunea că CEO e condus de struţi, căprari şi Moş Teacă. „Vineri am şi avut o discuţie cu domnul Ciurel pe marginea acelei declaraţii. Mi-a spus că a încercat să identifice personajele acelea. Cine-i struţul, cine-i Moş Teacă. Chestiuni de genul acesta“.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: